Bekijk het origineel

Woede om uitstel rookverbod horeca

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Woede om uitstel rookverbod horeca

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Antirookorganisaties zijn verontwaardigd over de bereidheid van minister Hoogervorst van Volksgezondheid om het wettelijk rookverbod in de horeca te versoepelen.

Niet-rokersvereniging CAN (Clear Air Now) is van plan de bewindsman aan te klagen. Woordvoerder Van den Oetelaar vindt dat Hoogervorst "verantwoordelijk is voor de discriminatie van werknemers in de horeca. Die verdienen blijkbaar geen bescherming." Het Astma Fonds is ook niet te spreken over de versoepelingen. "Onacceptabel dat werknemers en bezoekers van uitgaansgelegenheden niet beschermd zijn tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook. In de wet staat dat elke werknemer recht heeft op een rookvrije werkplek", aldus een woordvoerder.

Hoogervorst kwam dinsdag met de horecasector overeen af te zien van het rookverbod per 1 januari 2005 als de sector voor het eind van dit jaar met een solide actieplan komt om rookvrije ruimtes te creëren in cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Sportkantines en ruimtes waar veel jongeren komen, moeten uiterlijk in 2006 wel rookvrij zijn. Kleine cafés en coffeeshops krijgen waarschijnlijk niet te maken met een rookverbod.

De Stichting Rokersbelangen (SRB) haalde gisteren opgelucht adem. "De overheid erkent met het terugdraaien van de plannen dat de roker onevenredig hard zou worden aangepakt", aldus bestuurslid T. Wurtz.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Woede om uitstel rookverbod horeca

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken