Bekijk het origineel

Taxitarieven nog niet omlaag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Taxitarieven nog niet omlaag

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De maximumtarieven voor taxiritten gaan de eerstkomende maanden nog niet naar beneden. Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat wil eerst een analyse van de stijging van de tarieven afwachten voordat ze maatregelen neemt.

De bewindsvrouw zei dat gisteren in de Tweede Kamer tijdens een commissievergadering over de chaos in de taxibranche, die zich met name in de grote steden voordoet. Daar zijn sinds de liberalisering van de taximarkt vele taxi's bij gekomen. De prijzen zijn met 25 procent gestegen en de gemiddelde kwaliteit is door onbehouwen optreden van de vele nieuwe chauffeurs afgenomen.

De Kamer eiste gisteren verlaging van de maximumtarieven, zodat er een einde komt aan de woekerprijzen. Peijs wil een in gang gezette analyse van de tarieven afwachten. Die volgt aan het eind van het jaar. Morrend legde de Kamer zich daarbij neer.

Peijs verwacht dat de kwaliteit van het taxivervoer zal toenemen door een verplicht chauffeursexamen, dat 1 april volgend jaar ingaat. Op verzoek van de Kamer zullen daarbij ook in enkele steden de stratenkennis en de kennis van het Nederlands worden betrokken. De minister wil ook een keurme rk voor taxibedrijven invoeren. Als de branche daar niet zelf binnen een halfjaar mee komt, dan zal de overheid het gaan rege-len.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Taxitarieven nog niet omlaag

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken