Bekijk het origineel

Protest op komst tegen Berlusconi

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Protest op komst tegen Berlusconi

3 minuten leestijd

ROME (AP) - De Italiaanse magistratuur houdt later deze een maand een protest tegen premier Berlusconi. Rechters en officieren van justitie zullen op 18 september zittingen gedurende vijftien minuten onderbreken als teken van protest tegen beschuldigingen van de premier dat de er in de rechterlijke macht "geestelijk gestoorden" zitten.

Tyfoon houdt huis in zuiden Japan

TOKIO AP) - Een krachtige tyfoon heeft huisgehouden in het zuiden van Japan. Eén persoon kwam om het leven en zeker 71 mensen raakten gewond. De dode was een 86-jarige bewoonster van een bejaardenhuis die door glasscherven van een gebroken ruit werd getroffen, aldus de autoriteiten.

"RAF-terroriste" achter aanslag Rusland-Joden

STUTTGART (AP) - Een veronderstelde voormalige RAF-terroriste, de 46-jarige Andrea Klump, is beschuldigd van beraming en uitvoering van een bomaanslag in 1991 op een bus met 31 Russische Joden in Hongarije. Bij de aanslag raakten twee Hongaarse politiemannen en twee buspassagiers gewond.

Vrijspraak voor 2 leden van 17 November

ATHENE (AP) - Op het proces tegen de Griekse terreurbeweging 17 November heeft het openbaar ministerie gisteren vrijspraak gevraagd voor twee van de negentien verdachten. Het gaat om de 43-jarige Anestis Papanastasiou en de 63-jarige Yiannis Serifis. Papanastasiou stond terecht omdat hij ervan werd verdacht de terreurbeweging kaarten van Griekse legerkampen en munitiedepots te hebben bezorgd.

VS bevestigen bouw nieuwe raket N-Korea

WASHINGTON (RTR) - Amerikaanse regeringsfunctionarissen hebben gisteren berichten in de Zuid-Koreaanse media bevestigd dat Noord-Korea een nieuwe raket voor de middellange afstand bouwt. Volgens de functionarissen maakt Pyongyang bij de ontwikkeling van het wapen gebruik van Russische technologie.

Russische mediabaas krijgt asiel in Engeland

MOSKOU (ANP) - De voormalige Russische mediatycoon Boris Berezovsky heeft politiek asiel in Groot-Brittannië gekregen. Dat heeft een woordvoerder van Berezovsky gisteren gezegd. Moskou heeft Londen meermaals om zijn uitlevering gevraagd. Volgens de zegsman is het besluit Berezovsky op 9 september in een brief van het Britse ministerie meegedeeld.

Massagraf in Bosnië blootgelegd

SARAJEVO (AFP) - Forensische experts hebben in een massagraf in het oosten van Bosnië stoffelijke resten gevonden van meer dan 400 personen. De deskundigen zijn sinds eind juli bezig met opgravingen in wat mogelijk het grootste massagraf uit de oorlog van 1992 tot 1995 is. Tot dusver hebben zij 327 volledige skeletten en stoffelijke resten van 87 personen gevonden.

Twijfel over oorzaak Zwarte Dood

LONDEN (ANP) - Britse wetenschappers hebben na onderzoek op tanden van 66 middeleeuwse skeletten geen sporen van de bacterie Yersina Pestis kunnen vinden. De tanden zijn afkomstig van personen die zijn overleden aan de Zwarte Dood. Algemeen wordt aangenomen dat de bacterie de grote pestepidemieën veroorzaakte die rond 1340 de Europese bevolking decimeerden.

Vader waterstofbom Teller overleden

STANFORD (ANP) - De Amerikaan Edward Teller, beter bekend als de vader van de waterstofbom, is dinsdag op 95-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Lawrence Livermore National Laboratory gisteren meegedeeld. Hij stierf thuis, in het Californische Stanford, aan de gevolgen van een beroerte.

Doden door aanslag met paard-bom

BOGOTA (ANP) - Door de ontploffing van een bom die op de rug van een paard was verstopt, zijn gisteren in Colombia zeker acht mensen omgekomen en ongeveer twintig gewonden gevallen. Dat hebben de Colombiaanse autoriteiten gemeld. De bom ontplofte in de drukke wijk Boyaca.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Protest op komst tegen Berlusconi

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken