Bekijk het origineel

Rijssen zet onderzoek aanslag op kerk voort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rijssen zet onderzoek aanslag op kerk voort

2 minuten leestijd

RIJSSEN - Burgemeester P. Scholten zet alles op alles om de daders te achterhalen van de aanslag die in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd is op de Syrisch-orthodoxe kerk aan de Roelf Bosmastraat in Rijssen.

Dat bleek tijdens het overleg dat gisteren door de burgemeester en wethouder J. Flim-Gerritsen (CU) is gevoerd met het kerkbestuur. Tijdens het weekend is voor de vierde keer in twee jaar geprobeerd de kerk in brand te steken. Drie keer eerder gebeurde dat met een molotovcocktail. Nu is een ruit naast de ingang doorgeslagen en brand gesticht. Door vroegtijdige ontdekking bleef de schade beperkt tot brand- en schroeivlekken op de deur en het tapijt.

Scholten beschouwt de branden niet als incidenten. Tijdens het onderzoek wordt onderzocht of er een relatie bestaat tussen de aanslagen in Rijssen en de aanslag die onlangs is gepleegd op een bijgebouw van de Armeense kerk in Almelo. "Deze mensen vormen in hun landen van herkomst een minderheid ten opzichte van de islamitische meerderheid en dat is in Nederland natuurlijk ook het geval", aldus Scholten.

Volgens Scholten zal verder onderzocht worden of de goede bereikbaarheid van de kerk niet in het voordeel van de daders werkt. "We willen onderzoeken of doorgangen rond de kerk afgesloten kunnen worden, zodat kwaadwillenden minder snel een heenkomen kunnen zoeken."

Scholten benadrukt dat de politie absoluut niet stil zit en zich ten doel heeft gesteld de daders te vinden. "Het onderzoek door de politie zal meer inhouden dan alleen een buurtonderzoek."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Rijssen zet onderzoek aanslag op kerk voort

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken