Bekijk het origineel

Boete voor beschonken brokkensoldaat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boete voor beschonken brokkensoldaat

3 minuten leestijd

ARNHEM - Met een slok op de auto van je moeder in de sloot rijden, het overkwam een 19-jarige legerchauffeur uit Hoevelaken op Koninginnedag in de buurt van Nijkerk. De militaire politierechter in Arnhem veroordeelde hem gisteren tot een boete van 600 euro en een rijontzegging van zes maanden. De militair mag wel voor zijn werk blijven rijden.

Eis: Zes jaar voor moordaanslag Assen

ASSEN - Voor de rechtbank in Assen is gisteren zes jaar cel geƫist tegen een 25-jarige man uit die plaats. Hij gaf toe dat hij op 1 juni van dit jaar met een pistool had geschoten op een plaatsgenoot. Het slachtoffer raakte zwaargewond. De officier sprak van een mislukte moordaanslag. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Man overvalt tankstation Coevorden

COEVORDEN - Een gemaskerde man heeft gisteravond een gewapende overval gepleegd op een tankstation aan de Krimweg in Coevorden. Hij droeg een bivakmuts en kwam binnen tegen sluitingstijd, even na 20.00 uur. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de vrouwelijke pompbediende gedwongen geld af te geven. Met een onbekend bedrag aan kassageld ging de overvaller er daarna te voet vandoor.

Soldatenhelm gestolen van begraafplaats

DIEPENHEIM - Van een graf op de Algemene Begraafplaats in het Overijsselse Diepenheim is deze week een helm gestolen. De helm was op een paaltje bevestigd op het graf van twee Canadese militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. De laatste weken hebben meerdere diefstallen op deze begraafplaats plaatsgevonden.

Vrouw verkracht op fietspad Heelsum

HEELSUM - Langs de Utrechtseweg in Heelsum is deze week een 20-jarige vrouw uit Heelsum verkracht. De vrouw was op de fiets op weg van Doorwerth naar Heelsum. Op het fietspad langs de Utrechtseweg dwong een man haar te stoppen, onder bedreiging van een mes. De politie is op zoek naar getuigen. Het gaat om een blanke man tussen de 20 en 35 jaar, gekleed in een zwarte jas.

Aanhoudingen na inbraak postkantoor

RIJSSEN - De politie Twente heeft drie verdachten aangehouden na een inbraak in een postkantoor in Rijssen. Op dinsdagochtend omstreeks 04.00 uur vond een inbraak plaats in een postkantoor aan de Rozengaarde in Rijssen. Nadat de voordeur was vernield werden nog een tussendeur en de deur naar de kluisruimte vernield. Een aantal nieuwe gsm's werd meegenomen.

VVD Rijssen wil af van hondenbelasting

RIJSSEN - VVD-fractievoorzitter J. Kevelam wil de hondenbelasting in Rijssen-Holten alsnog afschaffen. Aanleiding voor de opmerkingen van Kevelam zijn 594 handtekeningen van mensen buiten de Holtense bebouwde kom die fel gekant zijn tegen de hondenbelasting. Voordat de gemeente Holten met Rijssen werd samengevoegd, kende Holten geen hondenbelasting.

Vrouw bijt agent bij aanhouding

ZEIST - Een 48-jarige vrouw is dinsdagmiddag aangehouden toen zij bij een instelling aan de Slotlaan in Zeist vernielingen aanrichtte. De vrouw was erg agressief en bedreigde een medewerker met een stoel. Uiteindelijk raakte zij een kunstwerk aan de muur, dat daardoor kapot ging. Toen een agent de vrouw wilde fouilleren beet de vrouw de agent in zijn arm.

Jongens gebruiken pepperspray in Zwolle

ZWOLLE - In de Van Karnebeektunnel in Zwolle zijn dinsdagmiddag ten minste drie personen het slachtoffer geworden van twee jongens die met pepperspray of iets dergelijks spoten. De slachtoffers, een 26-jarige vrouw uit Vries en twee mannen van 27 en 24 jaar uit Zwolle, fietsten langs de jongens in een tunnel, waarna ze voelden dat hun ogen begonnen te prikken. De daders zijn ontkomen, aldus de politie gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Boete voor beschonken brokkensoldaat

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken