Bekijk het origineel

Keurige sms-diensten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Keurige sms-diensten

1 minuut leestijd

ALMERE (ANP) - Sms-diensten kunnen sinds deze week een kwaliteitskeurmerk krijgen. Het initiatief is bedoeld als aanvulling op de sms-gedragscode die in augustus werd ingevoerd.

Het keurmerk wordt verleend aan bedrijven en organisaties die de kosten en afmeldprocedures voor hun sms-dienst duidelijk vermelden op hun website. Via een link naar een certificaat kan de echtheid van het keurmerk worden gecontroleerd.

De website SMSafzeggen.nl en de mobiele dienstverlener Emexus namen het initiatief tot het keurmerk. "We werden platgebeld door mensen over sms-diensten waarvoor zij zich niet konden afmelden", zegt F. van Hulle, medeoprichter van Emexus. "Aanmelden is meestal eenvoudig, maar de problemen ontstaan vaak bij het afmelden. Het keurmerk kan een einde maken aan de onduidelijkheid over sms-diensten. Klanten kunnen daardoor meteen zien of een website of dienst betrouwbaar is."

In tegenstelling tot de gedragscode is er aan het keurmerk een meldpunt verbonden. "Een gedragscode alleen is niet genoeg, consumenten moeten ook de mogelijkheid hebben hun klachten te melden", aldus Van Hulle.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Keurige sms-diensten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken