Bekijk het origineel

ABN Amro pakt ex-werknemer aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ABN Amro pakt ex-werknemer aan

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - ABN Amro is in actie gekomen tegen een voormalig hoofd van de afdeling fiscale zaken in verband met belastingfraude.

Als werkgever heeft ABN Amro vorig jaar een schikking met de Belastingdienst getroffen van 33 miljoen euro. "We nemen alle stappen om zo mogelijk het hele bedrag terug te krijgen", aldus een woordvoerder. De desbetreffende medewerker verliet de bank eind 1998.

Maandag begint in de rechtbank van Amsterdam een strafzaak tegen meerdere verdachten. ABN Amro hoopt dat tijdens deze zaak informatie bovenkomt die de bank tegen de voormalige werknemer kan inzetten. Eventueel zal ABN Amro ook tegen andere verdachten een procedure beginnen. De bank onderstreept dat justitie haar niet verdenkt.

De zaak dateert uit de jaren 1992-1996, nadat de bank zes vennootschappen had verkocht aan Oxbridge Investments. Deze onderneming wilde de nieuwe aanwinsten gebruiken voor investeringen in de energiesector. In 1997 vernam ABN Amro van de Belastingdienst dat de zes verkochte vennootschappen hun fiscale verplichtingen niet waren nagekomen.

De beloofde investeringen zouden volgens ABN Amro een dekmantel zijn geweest om de fiscus op te lichten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

ABN Amro pakt ex-werknemer aan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken