Bekijk het origineel

Rijssen: Burgemeester moet netwerker zijn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rijssen: Burgemeester moet netwerker zijn

1 minuut leestijd

RIJSSEN - CDA-fractieleider H. Dul van Rijssen-Holten wil dat de nieuwe burgemeester wordt geïnstalleerd op het gemeentehuis en niet op het provinciehuis. In Zeeland wordt dat ook steeds meer de gewoonte.

Dat zei hij gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering waar de Overijsselse commissaris van de Koningin mr. G. J. Jansen te gast was. Tijdens die vergadering bleek dat de nieuwe burgemeester een verbinder en netwerker moet zijn.

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Dul zei dat de profielschets in grote eensgezindheid was vastgesteld.

De voorbereidingscommissie voor het opstellen van het profiel van de nieuwe burgemeester heeft ook geen voorkeur voor een man of vrouw uitgesproken. "Wij kijken naar de kwaliteiten van de toekomstige burgemeester, ongeacht geslacht of geloof", aldus Dul.

SGP-fractieleider H. Voortman bracht publicaties in de regionale pers ter sprake. Daarin stond dat Dul een SGP-burgemeester voor Rijssen-Holten niet zag zitten. Een burgemeester van staatkundig gereformeerden huize zou Sinterklaas en prins carnaval niet willen ontvangen en dat zou toch wel moeten, volgens Dul. Voortman zei gegriefd te zijn door deze krantenberichten. "We hebben tot nu toe uitstekend samengewerkt in de voorbereidingscommissie en deze kwesties zijn nooit aan de orde gesteld." Navraag leerde echter dat Dul de gewraakte uitspraken niet gedaan zou hebben, maar dat hij verkeerd geciteerd zou zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Rijssen: Burgemeester moet netwerker zijn

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken