Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Bezuinigingen treffen ouderen"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Ouderen worden door de bezuinigingen fors getroffen. Dit schrijven de verenigde ouderenbonden, die gezamenlijk 650.000 leden vertegenwoordigen.

Ouderen met een laag inkomen zullen, zo voorspellen de bonden, een beroep moeten doen op hun kinderen of op andere vrijwilligers. Of ze zullen, bijvoorbeeld, tandartsbezoek om financiƫle redenen moeten schrappen.

De ANBO heeft berekend dat een alleenstaande AOW'er met een klein pensioentje per jaar minstens 403 euro, een half maandinkomen, aan besteedbaar inkomen verliest als de kabinetsplannen doorgaan.

Dit door de invoering van eigen bijdragen voor recepten en bezoek aan de dokter, het schrappen van vergoedingen voor de tandarts, ziekenvervoer en fysiotherapie, en verlies van huursubsidie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken