Bekijk het origineel

Ludiek protest tegen studielast

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ludiek protest tegen studielast

1 minuut leestijd

LONDEN (AP) - Als ludiek protest tegen de hoge studielasten in Groot-Brittannië heeft een Brit gisteren met zijn neus een noot naar de voordeur van Downing Street 10, de ambtswoning van premier Tony Blair, gerold.

Het protest voor de woning van de premier was de laatste etappe van een elf dagen en ruim elf kilometer lange kruiptocht van Mark McGowan door de straten van Londen. De 37-jarige Brit wilde naar eigen zeggen met de noot zijn studieschuld van 15.000 pond (21.500 euro) afbetalen. Daarom bewoog hij zich vanaf 1 september acht uur per dag op handen en voeten van Goldsmiths College in Zuid-Londen, waar hij studeert, naar Downing Street in het centrum van de Britse hoofdstad. Daar gaf hij de noot gisteren af aan een medewerker van Blair.

"Ik denk dat ik mijn probleem nu wel duidelijk heb gemaakt", zei McGowan, op wiens neus een verband was aangebracht.

Op de vraag of de staat McGowans studieschuld kwijtscheldt in ruil voor de noot, antwoordde een woordvoerder van de premier dat het niet aan hem was om daarover te beslissen.

McGowan is een veteraan op het gebied van ludieke protesten. Ooit liep hij al eens elf kilometer door het centrum en het zuiden van Londen met een kalkoen op zijn hoofd gebonden om de Londenaren over te halen minder te eten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Ludiek protest tegen studielast

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken