Bekijk het origineel

Mobilisatiecomplex Oudemolen gaat dicht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mobilisatiecomplex Oudemolen gaat dicht

3 minuten leestijd

ASSEN - Het mobilisatiecomplex in het Drentse Oudemolen gaat dicht, waardoor 45 burgermedewerkers op straat komen te staan. Het complex bewaart militaire uitrusting en repareert en reviseert materieel. De verslagenheid onder het personeel is groot. Ook het complex in Coevorden wordt gesloten.

Inbreker provinciehuis

Assen betrapt

ASSEN - Een beveiligingsbedrijf heeft gisteren twee inbrekers op heterdaad betrapt in het provinciehuis in Assen. Toen de politie arriveerde, gingen de mannen ervandoor. Een van hen sprong in een sloot en werd aangehouden en ingesloten. De tweede verdachte was spoorloos. Bij het provinciehuis is een auto aangetroffen met zeventien computers en beeldschermen. Het is al de derde keer dit jaar dat inbrekers het provinciehuis als doelwit hebben.

Peuter ramt met auto

winkel in Deventer

DEVENTER - Een driejarige peuter heeft dinsdagmiddag een winkel in Deventer geramd met de auto van zijn moeder. Het jochie kreeg de sleutels van het voertuig te pakken en stapte vervolgens naar de auto, kroop achter het stuur en startte de motor. Omdat deze in de versnelling stond, hobbelde de auto de stoep op en 'bezocht' de etalage van de Wibra-winkel. De auto reed de winkel binnen en kwam tegen een muur tot stilstand. Op dat moment stonden er klanten bij de dichtbijgelegen kassa. In de winkel werd een klein kind nog snel door omstanders voor de naderende auto weggehaald. Niemand liep letsel op.

Glijbaandieven in

Hedel aangehouden

HEDEL - Een 31-jarige man uit Asten en een 26-jarige man uit Den Bosch zijn gisternacht aangehouden omdat ze bezig waren een glijbaan uit een speeltuin te stelen. Zij waren de glijbaan aan de Prinses Beatrixlaan aan het omzagen met de bedoeling deze mee te nemen. De mannen verklaarden een glijbaan nodig te hebben voor een theaterproductie.

Hennepkwekerij

ontdekt in busje

HOLTEN - Twee medewerkers van de douane hebben gisteren een kleine hennepkwekerij aangetroffen in een busje op de parkeerplaats Friezenberg langs de A1 bij Holten. In het busje waren 640 kleine hennepplantjes aanwezig, alsmede de nodige apparatuur en materialen om een hennepkwekerij op te zetten. De twee inzittende personen, een 28-jarige man uit Nieuwegei n en een 43-jarige man uit Vleuten, zijn aangehouden en overgedragen aan de politie.

Hennepkwekerij in

Lettele ontmanteld

LETTELE - De politie heeft een hennepkwekerij in het Overijsselse Lettele ontmanteld. In een schuur stonden 579 planten. De hennep en bijbehorende apparatuur zijn vernietigd. Er bleek ook diefstal van stroom plaats te vinden. De elektriciteit is door Essent afgesloten. Gisteren is de vermoedelijk eigenaar, een 32-jarige man uit Deventer, aangehouden.

Wietplantage in

Marknesse ontdekt

MARKNESSE - Nadat de brandweer was gealarmeerd voor een woningbrand aan de Oostervoor in Marknesse, is gisterochtend in dat pand een wietplantage aangetroffen. De politie vond ruim 150 planten en een deel van een oogst. De bewoners, een 31-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Marknesse, zijn met ademhalingsproblemen naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd. De man had geprobeerd de brand zelf te blussen en is voor brandwonden behandeld. De brand ontstond vermoedelijk door een kachel. Ook waren er sporen van illegale stroomaftap. Beide bewoners zijn na behandeling in het ziekenhuis overgebracht naar het bureau voor verhoor. De planten en de bijbehorende kweekapparatuur zijn vernietigd.

Gewapende overval

op bank in Utrecht

UTRECHT - Gisterochtend vond een gewapende overval plaats op een bank aan de Willem van Noortstraat in Utrecht. Twee onbekende mannen bedreigden met een vuurwapen het aanwezige personeel en gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Mobilisatiecomplex Oudemolen gaat dicht

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken