Bekijk het origineel

Vader verdacht van doden baby

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vader verdacht van doden baby

Kind wellicht door elkaar geschud

1 minuut leestijd

OUDENBOSCH (ANP) - Een 25-jarige man uit Oudenbosch zit al ruim twee maanden in voorarrest wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van zijn vijf maanden oude baby.

Het openbaar ministerie in Breda zegt niet eerder met de aanhouding naar buiten te zijn gekomen wegens het gevoelige karakter van de zaak.

De definitieve doodsoorzaak is nog niet officieel vastgesteld, maar het kind is mogelijk slachtoffer geworden van het shaken baby syndrome, hersenletsel dat wordt veroorzaakt door het stevig door elkaar schudden van een baby.

Volgens een woordvoerster van het OM in Breda is er lange tijd onduidelijkheid geweest over de toedracht en de omstandigheden. Ook dat was reden om de zaak niet meteen naar buiten te brengen. Het jongetje had ook een tweelingbroertje. Is er sprake van onduidelijkheid en zijn er andere kinderen in het gezin, dan wordt vaak besloten tot uithuisplaatsing. Het OM wilde hier niet op ingaan.

Op 30 oktober vindt een pro-formazitting over deze zaak plaats. Wat de vader ten laste zal worden gelegd, staat nog niet vast.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 oktober 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Vader verdacht van doden baby

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 oktober 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken