Bekijk het origineel

Bergen op Zoom tegen politie-inzet bij voetbal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bergen op Zoom tegen politie-inzet bij voetbal

1 minuut leestijd

BERGEN OP ZOOM (ANP) - De gemeenteraad van Bergen op Zoom wil dat er een einde komt aan de extra politie-inzet bij voetbalwedstrijden, omdat dit ten koste gaat van de handhaving van de openbare orde.

De raad wil de andere West-Brabantse gemeenten achter zich zien te krijgen om een evenredige verdeling van politiecapaciteit in de regio Midden- en West-Brabant af te dwingen.

De gemeenteraad van Bergen op Zoom nam gisteravond een door de VVD ingediende motie aan waarin het college onder meer wordt gevraagd de problematiek aan te kaarten binnen het periodieke regio-overleg. Binnen de regiogrenzen van de politie Midden- en West-Brabant bevinden zich vier clubs uit het betaalde voetbal: RBC (Roosendaal), NAC (Breda), RKC (Waalwijk) en Willem II (Tilburg).

Het al bestaande capaciteitsprobleem bij de politie wordt volgens de gemeenteraad nog eens versterkt doordat deze clubs met name in de weekeinden een overmatig groot beroep doen op de beschikbare politiecapaciteit in de regio.

De VVD zegt het normaal te vinden dat de voetbalclubs ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Ook van andere organisatoren van grote commerciële evenementen wordt gevraagd dat ze zelf voor de orde en veiligheid zorgdragen, dus waarom een voetbalclub niet, verklaarde voorzitter M. van Kemenade de opvatting van haar fractie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 oktober 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bergen op Zoom tegen politie-inzet bij voetbal

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 oktober 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken