Bekijk het origineel

KPN keert belegger dividend uit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

KPN keert belegger dividend uit

Vijfde winstkwartaal op rij

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Aandeelhouders van KPN krijgen weer dividend uitgekeerd. Ze krijgen 12 eurocent per aandeel voor heel 2003. Dat heeft het telecomconcern vandaag gemeld bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal.

KPN keerde voor het laatst winst uit in het jaar 2000. Dat gebeurde toen in de vorm van aandelen. Als de aandeelhouders het nieuwe dividendvoorstel goedkeuren op de aandeelhoudersvergadering van 15 april 2004, betaalt KPN deze keer in contanten.

De onderneming realiseerde in het derde kwartaal een winst na belastingen van 172 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 38 miljoen euro.

De nettowinst was enigszins lager dan de verwachting van analisten, die gemiddeld uitgingen van een bedrag van 199 miljoen euro. De taxaties van door Bloomberg geraadpleegde analisten liepen uiteen van 163 tot 239 miljoen euro.

Het is het vijfde winstkwartaal op rij voor het telecombedrijf, dat vorig jaar vanwege omvangrijke afschrijvingen een recordverlies leed. Bij ingrijpende reorganisaties is het personeelsbestand inmiddels met ruim een kwart teruggebracht. De nettoschuld is het afgelopen kwartaal teruggebracht tot 9,4 miljard euro, zo'n 3,5 miljard euro lager dan in het derde kwartaal van 2002. De omzet van KPN steeg met 1,8 procent tot ruim 3 miljard euro. Daarbij presteerde de divisie mobiele telefonie met een omzettoename van 6,5 procent beter dan de divisie vaste telefonie (0,8 procent).

Het concern maakte vanmorgen verder bekend dat de raad van bestuur van samenstelling verandert. Leo Roobol, bestuurslid en directeur van de divisie vaste telefonie, legt om gezondheidsredenen zijn werk per direct neer.

Hij blijft wel adviseur van de raad van bestuur. Eelco Blok, directeur operator vaste net, neemt Roobols functie waar.

KPN gaat voor 2003 uit van een resultaat voor belastingen van 1,5 miljard euro, terwijl eerder werd gerekend op 1,4 miljard. Dit heeft onder meer te maken met een lager ingeschat pensioentekort.

KPN-topman A. Scheepbouwer reageert verheugd op de gepresenteerde resultaten. "Ik ben blij dat KPN is teruggekeerd in de rijen van ondernemingen die dividend uitkeren. Het is bemoedigend om te zien dat wij in staat zijn geweest om groei in de omzet van onze kernactiviteiten te re aliseren. Ik ben met name tevreden over de sterke groei van het aantal klanten bij E-Plus in Duitsland en de omzetgroei bij onze breedbandactiviteiten van de divisie vaste telefonie in Nederland. Bovendien hebben we ook dit kwartaal weer een sterke kasstroom gerealiseerd."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 november 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

KPN keert belegger dividend uit

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 november 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken