Bekijk het origineel

Lichaam Nijmeegse na dood verbrand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lichaam Nijmeegse na dood verbrand

2 minuten leestijd

NIJMEGEN (ANP) - Het lichaam van de 16-jarige Maja Braderic uit Nijmegen is na haar dood in brand gestoken. Dat heeft de politie gisteren gezegd. Voorbijgangers vonden het brandende lichaam in de nacht van maandag op dinsdag op een paadje in een recreatiegebied tussen Bemmel en Lent.

Ruim twintig rechercheurs onderzoeken de zaak in de buurt en op de school van het meisje. Over de precieze doodsoorzaak doet de politie nog geen mededelingen. Het staat wel vast dat het meisje door een misdrijf is omgekomen. Bekenden van de scholiere zeggen dat ze maandagavond zat te chatten met vrienden. Ze zou gemeld hebben dat ze even weg moest, waarna ze niet meer terugkwam. Een zegsman wil het verhaal niet bevestigen. Ook gaat de politie niet in op de vraag of er eventueel een computer in beslag is genomen.

Volgens de rector van het Dominicus College in Nijmegen, waar de scholiere haar vwo-opleiding volgde, was het meisje maandagavond kort voor haar verdwijning op bezoek bij een vriendin. Daar belde ze voor het laatst met haar moeder.

Op de school is gisteren geschokt gereageerd op de dood van de 16-jarige leerlinge. De klas van het vermoorde meisje is opgevangen in de personeelskamer van de school. Mentors hebben de andere klassen op de hoogte gebracht van het nieuws. De school heeft een klaslokaal als rouwcentrum ingericht. Professionele hulpverleners werden opgeroepen om leerlingen bij te staan. Voor komende zondag is door het Dominicus College een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd.

De politie gaat de komende dagen zoveel mogelijk mensen horen die het slachtoffer kenden. Onder de op te roepen getuigen zullen ook klasgenoten van het meisje zijn.

Pas woensdagavond konden onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk het lichaam van Maja identificeren en kwam er een eind aan de onzekerheid voor haar ouders.

Deskundigen van het NFI weigerden gisteren in te gaan op vragen over dadersporen op een verbrand lichaam. "We willen criminelen niet op gedachten brengen", aldus een woordvoerster.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 november 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Lichaam Nijmeegse na dood verbrand

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 november 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken