Bekijk het origineel

Meer allochtonen verhuizen naar Almere

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meer allochtonen verhuizen naar Almere

3 minuten leestijd

ALMERE - Het aandeel etnische minderheden dat in tien jaar tijd uit Amsterdam naar Almere vertrok, is met circa 40 procent toegenomen. Autochtone gezinnen uit Amsterdam verkiezen Haarlemmermeer en Zaanstad boven de Flevolandse groeikern. Allochtonen melden zich steeds vaker aan de onderkant van de koopmarkt. Ze zijn geïntegreerd en hebben een vast inkomen. Dat autochtonen meer kiezen voor Haarlemmermeer en Zaanstad heeft als oorzaak dat de verbindingen vanuit die plaatsen met Amsterdam beter zijn dan die vanuit Almere.

Almere in gesprek met Marokkaanse jeugd

ALMERE - De gemeente Almere moet serieus naar de Marokkaanse jongeren luisteren. Als dat niet gebeurt, krijgt de gemeente dezelfde problemen als Rotterdam en Amsterdam. Dat zegt Mostapha al-Achkar van Stichting De Samenhang, die zich inzet voor Marokkaanse jeugd in Almere. De jongeren gingen het afgelopen weekeinde in debat met de gemeente, politie en welzijnsinstellingen. Naar voren kwam dat de Marokkaanse jongeren een plek willen waar ze kunnen samenkomen. Ook is er behoefte aan een betere huiswe rkbegeleiding. Wethouder A. W. Bijl wil van de welzijnsinstellingen weten welke plannen er zijn om de Marokkaanse jeugd te helpen en vooral hoe de gemeente aan de wensen tegemoet kan komen.

Politie rolt opnieuw hennepkwekerij op

BENEDEN-LEEUWEN - De politie heeft gisteren op de Zandstraat in Beneden-Leeuwen een hennepkwekerij opgerold. Ongeveer 1500 planten en alle bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Er is een 39-jarige Nijmegenaar aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Donderdag had de politie een hennepkwekerij in Wijchen opgerold. Het onderzoek dat daarop volgde, leidde tot informatie over de hennepkwekerij in Beneden-Leeuwen. De 39-jarige Nijmegenaar werd donderdag ook al aangehouden.

Coevorden krijgt nieuwe burgemeester

COEVORDEN - B. Bouwmeester, sinds 1997 burgemeester van Monster, is per 1 januari benoemd tot burgemeester van de gemeente Coevorden. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld. Bouwmeester, 44 jaar en lid van D66, volgt B. Jansema (VVD) op, die op 1 januari vervroegd uittreedt.

Dode bij schietpartij in Hoensbroek

HOENSBROEK - Bij een schietpartij in Hoensbroek, gemeente Heerlen, is zondagavond rond elf uur een 18-jarige man uit die plaats doodgeschoten. Dat meldde de politie Limburg-Zuid gisteren. De schietpartij vond plaats aan de Heisterberg. De politie heeft een team van ongeveer vijftien mensen op de zaak gezet. Over motief en toedracht doet de politie geen mededelingen. De dader is nog voortvluchtig. De politie heeft gisteren sectie aangevraagd op het lichaam van het slachtoffer.

Brandweer Buren laat boot te water

MAURIK - Een nieuwe reddingsboot van de brandweer van de gemeente Buren is vanmiddag te water gelaten. Burgemeester K. C. Tammes verzorgde dit officiële moment bij De Loswal in Maurik (Rijnbandijk). Tijdens de begrotingsbehandeling in 2002 besloot de gemeenteraad dat er een nieuwe reddingsboot voor de brandweer moest komen. De nieuwe boot kan veel sneller ter plaatse zijn om hulp te bieden, om mensen indien nodig te evacueren of om een arts aan boord van de probleemboot te brengen. Bovendien is deze brandweerboot goed te vervoeren en kan hij zelfs met windkracht 9 nog in en uit het water getrokken worden. Met die windkracht zijn andere boten uitgeschakeld.

Drie weken cel voor koekjesdief

SCHOONEBEEK - Een 41-jarige man uit Schoonebeek is gisteren door de politierechter veroordeeld tot drie weken cel voor diefstal van een paar koekjes uit een supermarkt in Emmen. De man heeft deze straf mede te danken aan zijn criminele loopbaan, die een 25 jaar geleden begon. Regelmatig komt hij met justitie in aanraking, waardoor de officier niets anders meer kon bedenken dan een celstraf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 november 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Meer allochtonen verhuizen naar Almere

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 november 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken