Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Aan tafel in de Auvergne
Rijkdom aan goede producten maakt Franse streek culinair bijzonder
Wat de Franse Auvergne op culinair gebied zo bijzonder maakt, is de rijkdom aan goede producten. Zo zijn er kaas, vlees, (Salers-koeien, worsten, hammen), vis (baars, snoek, zalm, forel), linzen, noten, frambozen, bessen, wijn en lokale recepten. Voeg daarbij de vereniging van "Auvergnaanse koksmutsen", "een broederschap van lekker eten en een warme ontvangst" dat zich ten doel heeft gesteld de traditionele recepten te promoten en aan de moderne tijd aan te passen. Deze combinatie van prachtige producten en prima promotie zorgt ervoor dat het in de streek goed toeven is.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van zaterdag 13 december 2003
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 december 2003
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's