Bekijk het origineel

Zangersjubileum dr. P. Vis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zangersjubileum dr. P. Vis

2 minuten leestijd

Dr. Pieter Vis (1949) viert zijn 40-jarig zangersjubileum onder meer met een kerstconcert in de Dordtse Augustijnenkerk. Hieraan werkt, net als bij zijn 25-jarig jubileum, het Utrechts Byzantijns Koor mee.

Vis soleerde begin jaren zestig als jongenssopraan bij het Rotterdams Jongenskoor en bij het Wiener Sängerknabenchor. Zijn klassieke zangopleiding bij Iza Valeton-Maas Geesteranus en Annie Hermes mondde uit in het staatsdiploma solozang, waarna interpretatiecursussen bij Dietrich Fischer-Dieskau en Marie-Cécile Moerdijk volgden. Hij won verschillende eerste prijzen op zangconcoursen en trad veelvuldig op als solist bij festivals en met organisten als Flor Peeters, Piet van Egmond, Feike Asma en Simon C. Jansen. De bas-bariton, die ook bekend is als pedagoog en dirigent, maakte tientallen lp's en cd's. In 1996 kreeg hij een gouden cd voor de 100.000 verkochte cd's met volksliederen.

Hij ontving verschillende onderscheidingen voor zijn muzikale bezigheden, waaronder een eredoctoraat van de Universiteit van Missouri (VS) voor plaatopnamen van De Noodhoorn-liederen van zijn schoonvader, dr. René De Clercq (1877-1932).

Aan het concert in Dordrecht werken mee sopraan Françoise Vanhecke, mezzosopraan Inez Wong Chung-Slot, zanger-gitarist Clarence Breeveld, Janet Loen-Ras, dwarsfluit, Erica Le Lièvre-Meijborg, cello, Hans Veldhuizen, piano, en Lennert Knops, orgel. Op het programma staan (Vlaamse) kerstliederen, Oekraïense folklore en Slavische liturgie. De avond begint om 19.45 uur. Kaarten à 15 reserveren via tel. 06-23149414 (na 19.00 uur).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Zangersjubileum dr. P. Vis

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken