Bekijk het origineel

Bedrijven Amsterdam doen digitaal aangifte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bedrijven Amsterdam doen digitaal aangifte

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdamse winkeliers op de Nieuwendijk kunnen sinds gisteren bij diefstal een digitaal aangifteformulier gebruiken.

Staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) gaf gisteren in de Bijenkorf met een druk op de knop het startsein voor de pilot.

Het digitale aangifteformulier is dankzij de samenwerking tussen politie, justitie, stadsdeel en ondernemers totstandgekomen. "We hebben eerder dit jaar het convenant "Tegengaan Winkeldiefstal Binnenstad" ondertekend en dit is het eerste concrete product dat is ontwikkeld dankzij de samenwerking", zei O. Peer, veiligheidsmanager van het samenwerkingsverband.

Met het digitale formulier wordt aangifte doen nog makkelijker voor de winkelier en ook voor de politie heeft het voordelen. De digitale versie kan pas worden geprint als de winkelier alle velden heeft ingevuld en hier ging het juist vaak fout bij de formulieren die met de hand werden ingevuld. "Ondernemers moesten terug naar het bureau komen omdat het aangifteformulier niet volledig was ingevuld, of omdat het niet te lezen was. Dat heb je nu niet meer", zei Peer.

Voor de ondernemer is de tijdwinst het grootste voordeel. Het formulier kan nog niet naar de politie worden gemaild. Bij aangifte met een bekende dader wordt het formulier geprint en kan het samen met de winkeldief aan de politie worden overgedragen. Bij een onbekende dader moet het formulier op het bureau worden afgeleverd. De bedenkers van het programma verwachten dat er meer aangifte zal worden gedaan nu het zo veel makkelijker is om het formulier in te vullen.

Behalve aangifte doen kan de winkelier met het programma een winkelontzegging opleggen aan ongewenste klanten. Het formulier voor winkelontzegging is net zo makkelijk digitaal in te vullen als het aangifteformulier. De winkelier moet alleen wel zelf de winkelontzeggingen beheren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bedrijven Amsterdam doen digitaal aangifte

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken