Bekijk het origineel

Jongens vast voor misdrijven in Almere

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jongens vast voor misdrijven in Almere

3 minuten leestijd

ALMERE - De politie heeft met de aanhouding van drie jongens uit Almere een straatroof en diverse woninginbraken opgelost. De zaak kwam aan het rollen na de aanhouding van een 16-jarige Almeerder voor een straatroof eind oktober. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Uit nader onderzoek bleek dat deze jongen ook verantwoordelijk kan worden gesteld voor twaalf woninginbraken en een poging daartoe. De inbraken werden in oktober en november gepleegd in de Stedenwijk en de Waterwijk in Almere. Drie inbraken pleegde hij samen twee 15-jarige Almeerders. Ook deze jongens zijn aangehouden.

Hennepkwekerijen ontmanteld

BEUNINGEN - In een loods aan de Metaalweg in Weurt en in een woning aan de Sima in Beuningen heeft de politie gisteren hennepkwekerijen aangetroffen. In de loods zijn ongeveer 3600 hennepplanten gevonden. In de woning trof de politie 417 hennepplanten aan. De planten en de apparatuur zijn vernietigd. De politie hield in de woning een man en een vrouw aan.

Emmen overspoeld met valse euro's

EMMEN - Winkeliers in Emmen weigeren steeds vaker biljetten van 100 euro aan te nemen. Dat komt doordat de middenstand wordt overspoeld met vals geld. In de afgelopen weken zijn er drie keer zo veel valse biljetten gesignaleerd als normaal. In de afgelopen twee weken zijn zeker dertien valse 100 eurobiljetten aangeboden. In een aantal gevallen werd het valse geld te laat herkend en was de strop voor de ondernemer.

Brand in Kampens verzorgingshuis

KAMPEN - Op de eerste etage van verzorgingstehuis de Amandelboom aan de Wederiklaan in Kampen heeft zondag brand gewoed. Mede door het brandmeldsysteem en door alert optreden van het personeel kon de bewoonster op tijd uit haar woning worden gehaald. De vrouw werd door het personeel van de ambulance onderzocht. Ze mankeerde niets. Vermoedelijk had ze een koffiezetapparaat op een hete kookplaat gezet, waarna het koffiezetapparaat vlam vatte.

Politie onderzoekt schietincident

NEDERASSELT - De politie is een onderzoek gestart naar een schietincident. Een 23-jarige automobilist uit Arnhem heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. In de nacht van donderdag op vrijdag reed hij in Nederasselt in de richting Nijmegen toen achter hem een donkere auto kwam rijden. Vervolgens zou een persoon vanuit de donkere auto meermalen geschoten hebben op de auto van de Arnhemmer. De Arnhemmer wist te ontkomen en is doorgereden naar het politiebureau in Nijmegen.

Vlagtwedde doet drempels in de ban

SELLINGEN - Wethouder H. Klap van de gemeente Vlagtwedde wil dat verkeersdrempels en snelheidsremmende "punaises" worden afgevlakt of verwijderd. Bij toekomstige reconstructies wil hij geen enkel nieuw obstakel op de gemeentelijke wegen meer aanleggen. Klap, die tot voor kort als fractievoorzitter van Gemeentebelangen nog oppositieleider was, heeft altijd tegen verhogingen in de weg gestemd. Volgens hem veroorzaken ze lawaai en trillingen en hebben de hulpdiensten er last van.

400 kilo vuurwerk in beslag genomen

WEURT - In een woning aan de Thomas van Heereveldstraat in Weurt, provincie Gelderland, heeft de politie afgelopen weekeind 400 kilo vuurwerk in beslag genomen. De 50-jarige bewoner is aangehouden.

Hennepkwekerijen in Zwolle ontmanteld

ZWOLLE - De politie heeft op twee locaties in Zwolle zondagmiddag zeven Zwollenaren aangehouden in hennepkwekerijen. De politie deed eerst een inval aan de Hyacinthstraat, waar zeven personen werden aangehouden die bezig waren met het knippen van hennep. In totaal werden hier 10 kilo hennep en 230 planten in beslaggenomen. Op een locatie aan de Papaverweg werd een hennepkwekerij aangetroffen met 500 planten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Jongens vast voor misdrijven in Almere

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken