Bekijk het origineel

Politie onderschept bombrief aan Europol

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Politie onderschept bombrief aan Europol

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De Nederlandse politie heeft gisteren een bombrief onderschept die was gericht aan het hoofd van het in Den Haag gevestigde Europol.

Volgens een woordvoerster van het openbaar ministerie is er waarschijnlijk een verband tussen de in Nederland onderschepte bombrief en de bom die zondag arriveerde bij Romano Prodi, de voorzitter van de Europese Commissie.

In de postkamer van de Europese Centrale Bank in Frankfurt is gisteren een brief met daarin mogelijk een explosief onderschept. De brief was gericht aan Jean-Claude Trichet, de voorzitter van de Europese Centrale Bank.

Het Britse persbureau Reuters meldde gisteravond op basis van een anonieme bron in Frankfurt dat er in de brief een explosief poeder met ontstekingsdraden was aangetroffen. Het zou gaan om een zelfgemaakt voorwerp.

De aan Trichet gerichte brief was, evenals die aan Prodi, verstuurd vanuit de Italiaanse stad Bologna. Van waaruit het in Nederland onderschepte pakketje verstuurd is, wil justitie niet zeggen, maar de uitlatingen van woordvoerster Rijsdorp dat er "waarschijnlijk een verband" is tussen de aan Prodi en Europol gerichte bompakketjes lijkt er op te duiden dat ook dit explosief uit Bologna komt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Politie onderschept bombrief aan Europol

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken