Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Arbeidssituatie Britse geestelijken moet beter"

1 minuut leestijd

LONDEN - De Britse vakorganisatie van -vooral anglicaanse- geestelijken Amicus vindt dat de arbeidsomstandigheden van voorgangers moeten worden verbeterd. "Er is veel onzekerheid."

Een onderzoek onder 1000 leden van Amicus leert dat velen zich onveilig voelen bij hun werk. Tweederde zegt te maken te krijgen met verandering van taken, terwijl bij slechts 16 procent hier een financiële vergoeding tegenover staat. En ongeveer 40 procent is bang dat zijn huidige positie onvoldoende arbeidsrechtelijke waarborgen biedt.

De Britse wet kent geestelijken andere rechten toe dan reguliere werknemers. De regering is van plan te beslissen of ze dezelfde rechten moeten krijgen als seculieren. Veel kerken zijn hiertegen, omdat ze het ambt als goddelijke roeping opvatten.

Maar Chris Ball, werkzaam bij Amicus, zegt: "Het onderzoek laat duidelijk zien dat de Britse geestelijkheid werkt in een klimaat van onzekerheid en inefficiënt management. En er zijn nu weinig legale wegen om problemen het hoofd te bieden."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 54 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 54 Pagina's

PDF Bekijken