Bekijk het origineel

Opnieuw bombrief in Den Haag bezorgd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Opnieuw bombrief in Den Haag bezorgd

Voor vierde keer EU-instantie doelwit

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Bij Eurojust aan de Maanweg in Den Haag is gisteren een pakketje met explosieven bezorgd. Dat heeft het openbaar ministerie bekendgemaakt. Het pakket is per post bezorgd, aldus een woordvoerder van Eurojust, de organisatie voor samenwerking in de misdaadbestrijding binnen de Europese Unie.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) maakte het pakje gistermiddag onschadelijk op de binnenplaats van het Eurojust-gebouw. Het gebouw van Eurojust was in verband met de feestdagen zo goed als leeg, zei de zegsman.

Het pakketje bij Eurojust is het vierde dat in de afgelopen dagen is ontdekt bij Europese instanties. Eerder kregen ook voorzitter Prodi van de Europese Commissie en president Trichet van de Europese Centrale Bank explosieven toegestuurd.

De aandacht van verscheidene politiediensten richt zich op een voorheen onbekende Italiaanse anarchistische groepering als de waarschijnlijke afzender van alle de afgelopen dagen in Nederland, Duitsland en Italië onderschepte bompakketjes.

De Italiaanse politie gaat ervan uit dat alle bompakketjes zijn verstuurd door de Informele Anarchistische Federatie, een groep die tien dagen geleden de verantwoordelijkheid opeiste voor twee tijdbommen die explodeerden bij het huis van de voorzitter van de Europese Commissie, Prodi. Volgens onderzoekers zijn de vier explosieven verstuurd vanuit het Italiaanse Bologna.

De Duitse politie heeft gistermiddag in Hamburg een militair ziekenhuis afgegrendeld. De politie beschikt over "concreet bewijs" dat radicale moslims buiten de kliniek een autobom wilden laten ontploffen, zo meldde een woordvoerster.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Hamburg, Dirk Nockemann, is de aanslag voorbereid door zelfmoordterroristen van de radicale islamitische organisatie Ansar al-Islam. Als alternatief doel hadden ze het Amerikaanse militaire vliegveld Rhein-Main bij Frankfurt op het oog, aldus Nockemann.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Opnieuw bombrief in Den Haag bezorgd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken