Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Zorgen in WvK ook te wijten aan dr. Konrad Raiser"

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Dr. Margot Kässmann, al twintig jaar lang het oecumenisch boegbeeld in Duitsland, is teleurgesteld over de verrichtingen van dr. Konrad Raiser als secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken.

Ze herinnert zich het enthousiasme toen Raiser in 1992 gekozen was tot secretaris-generaal van de Wereldraad. "Onze verwachtingen waren hooggespannen, omdat hij de idealen uit de glorietijd van de oecumenische beweging deelde." De termijn van de Duitse lutherse theoloog Raiser (65) is deze week, op 31 december, afgelopen. De Keniaan Sam Kobia volgt hem op.

De Wereldraad verkeert in de grootste crisis sinds de oprichting in 1948. "De geloofwaardigheid en de betekenis van de in Genève gevestigde organisatie zijn het afgelopen decennium danig afgenomen. De oosters-orthodoxe kerken hebben op belangrijke punten hun zin gekregen. Daarmee heeft de Wereldraad het hart van de oecumene opgegeven", aldus Kässmann, die in 2002 teleurgesteld het WvK-bestuur had verlaten. Kässmann promoveerde in 1998 bij Raiser, toen nog hoogleraar in Bochum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken