Bekijk het origineel

Dodental Chinese gasramp stijgt tot 243

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dodental Chinese gasramp stijgt tot 243

3 minuten leestijd

PEKING (AP) - Tien mensen die bijna twee weken geleden bij een ramp met een gasbron in het zuidwesten van China gewond waren geraakt zijn in het ziekenhuis bezweken, heeft de Chinese regering vandaag bekendgemaakt. Het aantal doden als gevolg van de ramp is hiermee gestegen tot 243. Bijna 400 patiënten worden nog behandeld, van 27 is de toestand kritiek, aldus het staatspersbureau Xinhua. Het ongeluk is volgens de Chinese autoriteiten veroorzaakt door nalatigheid.

Spanjaarden door

meteoriet opgeschrikt

MADRID (AP) - Duizenden ongeruste Spanjaarden hebben gisteren het alarmnummer gebeld nadat zij boven een groot deel van Spanje vuurballen aan de avondhemel hadden gezien. Volgens een astronoom is het verschijnsel waarschijnlijk veroorzaakt door een meteoriet die in de atmosfeer verbrandde. Vanaf 17.00 uur stond de telefoon bij de alarmdiensten roodgloeiend.

Duits onderzoek naar

moslimgroep

BERLIJN (AP) - Het Duitse openbaar ministerie is kort voor Kerst een onderzoek begonnen naar Ansar al-Islam, een islamitische organisatie die wordt verdacht van de werving van vrijwilligers voor zelfmoordaanslagen in Irak. Dat heeft het OM zaterdag bekendgemaakt. De in Noord-Irak gevestigde organisatie zou banden onderhouden met al-Qaida. In Hamburg werden afgelopen dinsdag strenge veiligheidsmaatregelen rond een militair ziekenhuis ingesteld op grond van een Amerikaanse tip.

Leger Nigeria doodt

moslimrebellen

LAGOS (AP) - Leger en politie hebben de afgelopen dagen een einde gemaakt aan een gewapende opstand van moslims in het noordoosten van Nigeria. Daarbij zijn ten minste acht doden gevallen. Dat is zaterdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van de deelstaat Yobe, Ibrahim Jirigi, zei dat twee agenten en ten minste zes opstandelingen waren omgekomen bij dagenlange gevechten in de steden Damatura, Geidam en Kanamma.

Syrische president

bezoekt Turkije

ANKARA (ANP/AFP) - President Bashar Assad vliegt morgen naar Turkije voor een driedaags bezoek aan de voormalige vijand. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Gul, gemeld. Het is de eerste keer dat een Syrische president naar Turkije gaat. Vijf jaar geleden brak bijna een oorlog uit tussen beide landen. Assad zal president Ahmed Necdet Sezer en premier Recep Tayyip Erdogan in Ankara ontmoeten. Zij zullen vooral spreken over verbetering van de betrekkingen.

"Noord-Korea moet alle

kernacties staken"

TOKIO (ANP/RTR) - De Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea zouden eisen dat Noord-Korea zijn volledige kernprogramma aan de kant zet, inclusief de productie van kernenergie. Dat meldde zaterdag de Japanse krant Yomiuri Shimbun. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il zou volgens de krant aan de eis moeten voldoen om in aanmerking te komen voor hulp bij de bouw van warmtekrachtcentrales.

VS zetten Cubaanse

diplomaat het land uit

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse autoriteiten hebben een Cubaanse diplomaat uitgewezen wegens "activiteiten die niet in overeenstemming zijn met zijn diplomatieke plichten." Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag. Roberto Socorro Garcia werkte bij de Cubaanse sectie in de Zwitserse ambassade in Washington. De Amerikaanse regering gaf hem op 19 december tien dagen om het land te verlaten.

"Soldaten Sudan

doden burgers"

NAIROBI (ANP/AFP) - Een Sudanese rebellengroep heeft zaterdag gezegd dat regeringssoldaten en bevriende milities meer dan 200 burgers hebben gedood in de westelijke regio Darfur. Dat zou vrijdag zijn gebeurd. "Vrijdagochtend is een van de grootste dorpen in Darfur aangevallen. Daarbij zijn 200 mensen gedood en veel gewonden gevonden", aldus een woordvoerder van de rebellengroep SLMA. Ook zou er zijn geplunderd. De woordvoerder vroeg de internationale gemeenschap om hulp.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Dodental Chinese gasramp stijgt tot 243

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken