Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Veel vriendjespolitiek in Nijmegen"

1 minuut leestijd

NIJMEGEN (ANP) - Bestuurders en ambtenaren van de gemeente Nijmegen doen aan vriendjespolitiek.

Ze staan kennissen en familie te vaak uitzonderingen op de handhavingsregels toe. Het algemeen belang van de stad komt daardoor in de knel. Dat heeft burgemeester G. ter Horst van Nijmegen gezegd in haar nieuwjaarstoespraak.

De burgemeester, die voorheen wethouder in Amsterdam was, vindt dat het algemeen belang van de stad te weinig wordt behartigd ten gunste van "de belangen van particuliere clubjes die een goede relatie hebben met ambtenaren of bestuurders." Ze wil daar dit jaar scherp op letten, zo heeft Ter Horst aangekondigd.

Ter Horst stelt dat haar na drie jaar burgemeesterschap in Nijmegen is opgevallen dat iedereen er desgevraagd voor is dat wetten en regels door de overheid worden gehandhaafd, maar dat "het huis te klein is en de druk om een uitzondering te maken groot" als het daadwerkelijk gebeurt.

Ter Horst heeft zorgen over de slechte handhavingsmentaliteit en het "ons- kent-onscircuit."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 15 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 15 Pagina's

PDF Bekijken