Bekijk het origineel

Zeeland wil strooizout uit Egypte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeeland wil strooizout uit Egypte

1 minuut leestijd

VLISSINGEN (ANP) - Zeeland onderzoekt of zongedroogd strooizout uit Egypte een alternatief is voor het in Nederland gebruikte strooizout.

Het onderzoek is een onderdeel van het project Duurzame Innovatie, een samenwerkingsverband tussen Syntens, een innovatienetwerk voor ondernemers, en de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Dit liet de school gisteren weten.

Het strooizout uit Egypte, dat in grote zoutbekkens voor het opscheppen ligt, zou direct kunnen worden gebruikt. Strooizout uit Nederland en Duitsland moet een intensieve en dure bewerking ondergaan.

Volgens een woordvoerder van de hogeschool levert het Egyptische zout daardoor in eerste instantie een forse energiebesparing op.

Studenten van de Hogeschool Zeeland gaan de milieueffecten van het Egyptisch zout vergelijken met die van het in Nederland gebruikte strooizout. Vervolgens bekijken zij of het zout in de Nederlandse strooimachines kan worden gebruikt en of het transport uit Egypte en de opslag in Nederland rendabel zijn. De hogeschool verwacht binnen enkele maanden de resultaten te presenteren.

De provincie wil bij gebleken geschiktheid het Egyptische zout gaan gebruiken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Zeeland wil strooizout uit Egypte

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken