Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Geef technostarter gratis onderdak"

1 minuut leestijd

ARNHEM (ANP) - Grote bedrijven en instellingen zouden elk één jonge, startende ondernemer in digitale technologie maximaal twee jaar gratis onderdak moeten geven.

De zogenoemde technostarter moet in die tijd gratis gebruik kunnen maken van de computervoorzieningen van zijn 'huisbaas'.

Dat voorstel deed G. Keulen, voorzitter van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak in Arnhem. Keulen, voorheen directeur van papierfabriek Parenco in Renkum, gaat aandacht voor zijn plan vragen bij het landelijke Startersplatform. Keulen denkt aan grote bedrijven als Philips en Akzo Nobel, die volgens hem allemaal wel een kantoortje overhebben. Maar ook provincies, gemeenten en Kamers van Koophandel zouden een starter in huis kunnen nemen. De technostarters moeten voor hun eigen inkomen zorgen en na twee jaar op eigen benen kunnen staan.

Volgens Keulen kost het beginnen van een technologiebedrijf handenvol geld. Om die reden beginnen veel jonge mensen er niet aan. Anderen die het wel proberen, zien geen kans de hoge aanloopkosten te overbruggen en gaan failliet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken