Bekijk het origineel

Grote stroomstoring in Eindhoven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Grote stroomstoring in Eindhoven

1 minuut leestijd

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven is gistermorgen getroffen door een grote stroomstoring. Kort na 10.30 uur was er overal weer spanning, aldus een woordvoerder van het Nutsbedrijf Regio Eindhoven.

De storing duurde ruim een uur. Voorzover bekend hebben zich geen grote problemen voorgedaan.

Het nutsbedrijf weet nog niet waardoor de storing is veroorzaakt. Volgens een zegsman van het bedrijf wordt het elektriciteitsnet gevoed door Essent. "Die voeding is weggevallen. Waardoor dat is gebeurd, weten we nog niet." Door de storing was volgens hem ongeveer eenderde van Eindhoven verstoken van stroom. Het gaat om 30.000 tot 40.000 aansluitingen.

De politie stuurde al het beschikbare personeel de straat op. De gemeente richtte in de brandweerkazerne een crisiscentrum in. De storing trof het centrum, het stationskwartier en de woonwijken Woensel-Zuid en Tongelre. Het treinverkeer kon, zij het met vertraging, doorrijden. Op het traject Eindhoven-Roermond hadden enkele overwegen last van de stroomuitval.

De brandweer moest op drie plaatsen mensen bevrijden uit stilgevallen liften. De bedrijfsbrandweer van de TU Eindhoven ontruimde uit voorzorg een gebouw. Omdat de afzuiginstallatie niet meer werkte, konden gevaarlijke stoffen vrijkomen. Achteraf bleek dat dat niet is gebeurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Grote stroomstoring in Eindhoven

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken