Bekijk het origineel

Stoplicht veroorzaakt lange file

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Stoplicht veroorzaakt lange file

1 minuut leestijd

EINDHOVEN (ANP) - De verkeerslichten op het knooppunt Leenderheide bij Eindhoven hebben gistermorgen als een echt stoplicht gewerkt. Het licht voor het verkeer komende vanuit Weert sprong telkens zo snel op rood dat er op de A2 een file van 13 kilometer ontstond.

Rijkswaterstaat wijt het probleem aan de stroomstoring die woensdag delen van Eindhoven en ook het drukke verkeersknooppunt trof. Na die storing is mogelijk iets misgegaan met de software van de stoplichten, aldus een woordvoerder.

In het recente verleden zijn er al vaker problemen met de lichten op Leenderheide geweest. De zegsman erkent dat er de afgelopen twee maanden meer storingen zijn geweest dan de laatste tien jaar. In december zijn er op het knooppunt nieuwe verkeerslichten geplaatst. "Die hebben de eerste twee weken niet goed gewerkt. Daarna is er ook nog een kabelbreuk geweest, waardoor ze enige tijd niet goed functioneerden. Het is allemaal een kwestie van pech", aldus de zegsman.

Om te voorkomen dat er zich nog meer problemen voordoen heeft Rijkswaterstaat voortdurend mensen paraat om de lichten desnoods met de hand te bedienen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Stoplicht veroorzaakt lange file

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken