Bekijk het origineel

Rotterdam pakt veelplegers aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdam pakt veelplegers aan

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De politie in Rotterdam wisselt met een particulier beveiligingsbedrijf foto's van veelplegers uit bij het schoonvegen van het Schouwburgplein. Samen met ondernemers werken de politie en het bedrijf het komende halfjaar intensief samen om het drukbezochte winkel- en uitgaansgebied van lastpakken vrij te maken.

Volgens H. Lesscher, plaatsvervangend chef van het district centrum, valt het uitwisselen van de foto's binnen de privacywetgeving. "We verstrekken geen justitiële gegevens uit dossiers. We wisselen alleen informatie uit om het gebied van notoire overlastgevers te verlossen."

Politieagenten maken foto's als ze draaideurcriminelen rond het plein signaleren. Ook het beveiligingsbedrijf Trent Security zelf komt met foto's van veelplegers, zegt stadsmarinier B. Kandel, de ambtenaar die de wijkaanpak coördineert. Volgens Kandel is de uitwisseling van het materiaal effectief. "De partijen zijn continu op het plein. Ze weten wie een gebiedsontzegging hebben en wie overlast veroorzaken."

De ondernemers, waaronder de Rotterdamse Schouwburg, bioscooptheater Pathé en concertgebouw De Doelen, hebben veel over voor een veilig Schouwburgplein. Ze betalen net als de gemeente en het beveiligingsbedrijf 45.000 euro voor de aanpak van de overlastgevers.

"Het gaat vooral om bedelaars, junks en zwervers. De Doelen houdt al veel concerten op zondagmiddag, omdat sommige mensen 's avonds niet meer durven te komen", aldus Kandel. Volgende maand wordt rond het plein een antibedelcampagne gevoerd. emeente en politie pakten eerder vrij succesvol de overlast rond het Rotterdamse Centraal Station aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Rotterdam pakt veelplegers aan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken