Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Mensenhandel kan ongestoord zijn gang gaan"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De meeste mensenhandelaren in Nederland kunnen ongestoord hun gang gaan. Dat zegt mevrouw mr. A. G. Korvinus, nationaal rapporteur mensenhandel, vandaag in deze krant.

Honderden jonge vrouwen in de seksindustrie worden uitgebuit, zegt Korvinus. "Politie en justitie zitten niet stil. Maar de praktijk is dat 80, 90 procent van de mensenhandelaren buiten schot blijft. Dat moeten we als maatschappij niet accepteren." Bestrijding van mensenhandel verdient grotere prioriteit, aldus de nationaal rapporteur, die sinds 2000 deze vorm van criminaliteit in kaart probeert te brengen.

Het is lastig om de omvang van mensenhandel vast te stellen. Bij de Stichting Tegen Vrouwenhandel zijn in de periode 1992 tot en met 2000 1642 slachtoffers geregistreerd. Ruim de helft komt uit Centraal- en Oost-Europa.Zie ook pag. 21.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken