Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Heupoperatie in Duitsland riskant"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Patiënten die in Duitsland een volledig geautomatiseerde heupoperatie laten verrichten, lopen het risico op onherstelbare spierschade.

Die waarschuwing uit prof. C. N. van Dijk, voorzitter van de Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV), op de website van zijn organisatie.

Volgens hem lopen er in Duitsland al meer dan 200 rechtszaken van patiënten die mank lopen na een operatie met de zogeheten Robodoc. Eerder hadden Duitse orthopeden gewaarschuwd tegen het optimisme en de ongecontroleerde invoering van de methode, die inmiddels in zestig Duitse ziekenhuizen is toegepast. De Robodoc kost 500.000 euro per stuk.

"Nu steeds vaker Nederlandse patiënten de grens oversteken voor nieuwe behandelingen, moeten we alert blijven op de risico's", aldus Van Dijk. "We hebben hier absoluut geen behoefte aan Duitse toestanden."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken