Bekijk het origineel

ANVR waarschuwt voor firma jetsSky

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ANVR waarschuwt voor firma jetsSky

2 minuten leestijd

SCHIPHOL (ANP) - De reisbranche waarschuwt consumenten voor het boeken bij de nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij jetsSky. Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) heeft zijn leden in een brief geadviseerd dat ze hun klanten moeten vertellen "behoedzaam" te zijn als ze via jetsSky.com een ticket willen kopen.

"De keus is natuurlijk aan de consument, maar wij vinden dat reisbureaus hun klanten goed moeten informeren. Wij denken dat voorzichtigheid is geboden, omdat jetsSky via internet wel al vluchten voor de verkoop aanbiedt, terwijl het duidelijk nog een zaak in oprichting is", aldus een woordvoerster van het ANVR zaterdag.

Op de internetsite jetsSky.com worden vanuit negen Europese landen, waaronder Nederland, vluchten naar veertien Europese steden aangeboden. Vanuit Nederland vliegt de maatschappij volgens de site van 1 februari tot en met 27 oktober via de luchthaven Schiphol naar Athene, Barcelona, Las Palmas en Malaga, het Deense Billund, Oslo en Stockholm.

Een woordvoerder van jetsSky noemt de houding van het ANVR erg negatief. "Ze mogen best wat meer voor een nieuwe organisatie openstaan. Natuurlijk zijn wij nog niet zo stabiel als de gevestigde orde, maar dit soort mededelingen kan onnodig schadelijk zijn en vooral op dit moment."

De zegsman wijst erop dat de onderhandelingen met Boeing en Airbus over het huren van vliegtuigen ver zijn gevorderd. "We werken heel hard om ervoor te zorgen dat vanaf 1 februari mensen met ons kunnen vliegen." Bij de nieuwe luchtvaartmaatschappij zouden inmiddels tussen de 2500 en de 3500 mensen vanuit Nederland hebben geboekt.

De luchthaven Schiphol zet echter ook vraagtekens bij de werkwijze van de nieuwe vliegtuigmaatschappij. Een zegsvrouw van de luchthaven stelt dat jetsSky start- en landingsrechten bij de zogeheten slotco├Ârdinator heeft aangevraagd.

"Maar ze zijn nog steeds niet bij ons geweest om toestemming te krijgen van de luchthavenautoriteiten en om afspraken te maken over zaken zoals het parkeren van vliegtuigen en de afhandeling." Schiphol heeft daarom zelf geprobeerd in contact te komen met de luchtvaartfirma.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

ANVR waarschuwt voor firma jetsSky

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken