Bekijk het origineel

Veel ongeruste reacties over jetsSky

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veel ongeruste reacties over jetsSky

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond heeft gisteren tientallen telefoontjes gekregen van ongeruste mensen die een vliegreis hebben geboekt bij jetsSky. Dat heeft een woordvoerster gezegd.

De reisbranche heeft consumenten gewaarschuwd voor het boeken bij deze onderneming.

Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) heeft zijn leden in een brief geadviseerd hun klanten te vertellen behoedzaam te zijn als ze bij jetsSky.com een ticket willen kopen. Het bedrijf biedt via zijn website al wel vluchten aan, terwijl het volgens het ANVR nog een zaak in oprichting is.

Veel klanten zijn ongerust en vragen zich af of jetsSky wel betrouwbaar is, zei de Consumentenbond. "Ze vragen zich af of ze hun geld wel terugkrijgen als het bedrijf failliet gaat", aldus de zegsvrouw.

De bond raadt consumenten aan geen reizen bij jetsSky te boeken. "Het is wel heel raar dat er tickets verkocht worden voordat alles is geregeld. Als je toch boekt, loop je meer risico." De bond gaat bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat informeren waarom jetsSky nu al vluchten kan verkopen.

JetsSky liet gisteren weten dat reizigers niet bang hoeven te zijn hun geld kwijt te raken. De onderneming huurt naar eigen zeggen vliegtuigen en bemanningen in van onder meer het Spaanse Hola Airlines. "De door jetsSky ingehuurde luchtvaartmaatschappijen hebben een contractuele vervoersplicht. Dit ter bescherming van het publiek dat een ticket koopt", aldus het bedrijf in een verklaring.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Veel ongeruste reacties over jetsSky

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken