Bekijk het origineel

Vlaams Blok slecht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vlaams Blok slecht "cordon sanitaire"

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - Het extreem rechtse Vlaams Blok heeft gisteren voor het eerst het cordon sanitaire van de gevestigde partijen kunnen doorbreken.

Het christen-democratische lid van het Vlaamse regioparlement Weyts heeft samen met Blok-voorzitter Vanhecke zitting genomen in het bestuur van een petitiecomité, dat 100.000 handtekeningen wil verzamelen tegen het migrantenstemrecht in België.

In de jaren negentig kwamen alle gevestigde partijen in Vlaanderen overeen om niet samen te werken met het Blok. Voorzitter van de petitiecommissie is de liberale Vlaamse europarlementariër Beysen. Voorzitter Leterme van de Vlaamse christen-democraten (CD&V) zit zwaar verlegen met de kwestie. Weyts informeerde hem niet over zijn stap. Leterme heeft hem uitgenodigd voor een gesprek. Het regionaal parlementslid riskeert een royement.

Overigens stemde het Vlaams Blok woensdag in het regioparlement wel mee met liberalen en socialisten voor een wijziging van het kiesstelsel. De twee regeringspartijen ontkennen dat zij de noodzakelijke steun van het Blok hebben verkregen door een voorstel voor het afnemen van overheidssteun aan racistische partijen fors af te zwakken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Vlaams Blok slecht

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken