Bekijk het origineel

Unieke reconstructie van moord op Soares

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Unieke reconstructie van moord op Soares

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Het openbaar ministerie in Rotterdam heeft in het onderzoek naar de moord op de 13-jarige Sedar Soares donderdagavond een unieke reconstructie uitgevoerd.

Zes vriendjes van de omgekomen jongen keerden terug naar het parkeerdek van metrostation Slinge. Op deze plek werd Soares 1 februari vorig jaar neergeschoten, toen hij met de andere jongens sneeuwballen naar passerende auto's gooide.

Een van de automobilisten stopte en vuurde met een wapen naar de groep. Soares werd in zijn hoofd geraakt en overleed een dag later. De dader is nooit gepakt. Het OM hoopte dat de jongens zich door de re-constructie nieuwe details zouden herinneren. "Zo'n reconstructie met de hoofdrolspelers zelf is in Nederland bij ons weten nooit eerder uitgevoerd", aldus persofficier B. den Hartigh gisteren.

Terwijl de vriendjes, tussen 16 en 18 jaar oud, boven op het parkeerdek stonden, werden vanaf diverse plaatsen beneden losse flodders afgeschoten. Het OM had hun ouders om toestemming gevraagd en het advies van een psycholoog ingewonnen.

"We hebben de jongens zelf de regie laten bepalen. Zij vertelden waar iedereen stond en hoe het precies ging", aldus Den Hartigh. Camera's hebben de reconstructie vastgelegd. De uitkomsten worden de komende tijd verwerkt.

Volgens de persofficier heeft de reconstructie iets meer duidelijkheid gegeven. "Het zal niet direct tot de dader leiden, maar het is weer een puzzelstukje op de goede plek."

Tien rechercheurs werken aan het onderzoek naar de moord op Soares. Nog steeds hebben zich niet alle mensen gemeld, die op de avond van de schietpartij in de buurt van het parkeerdek waren. Politie en justitie roepen hen op zich alsnog te melden. Voor de gouden tip naar de oplossing van het misdrijf is een beloning van 30.000 euro uitgeloofd.

Op 1 februari vindt een herdenking van Sedar Soares plaats.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Unieke reconstructie van moord op Soares

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken