Bekijk het origineel

Toby wint spelkampioenschap

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Toby wint spelkampioenschap

2 minuten leestijd

Hij is de allerbeste Mens-erger-je-niet-speler van Nederland: de vijfjarige Toby Brouwer uit Emmeloord.

In Emmeloord probeerden vorige week zaterdag 140 mensen het Nederlands kampioenschap Mens-erger-je-niet te winnen. Toby deed ook zijn best. Hij speelde wel vier potjes en won ze allemaal. Bij elkaar duurden de rondes vier uur. "Er deden veel mensen mee, niet alleen kinderen, maar ook oude mannen en vrouwen", zegt de jonge winnaar.

"Het laatste potje moest ik spelen tegen twee grote kinderen en een mama. Dat was heel spannend. Een meisje won bijna, maar vlak voor het einde gooide ik haar pion van het bord." Een pion van Toby werd ook één keer van het bord gegooid, "maar gelukkig heb ik nog gewonnen."

Stak de jonge winnaar toen zijn armen in de lucht en riep hij heel hard "hoera!"? "Nee, ik zei helemaal niets. Ik kreeg een beker, hij lijkt op een pion. Hij is groot en glimmend bruin. Ik kreeg ook geld, 200 euro. Dat waren vier briefjes van 50 euro." Toby weet nog niet wat hij met het geld gaat kopen. "Misschien wel een spelletje."

Zijn moeder was ook bij de wedstrijden. "Ze bracht me op de fiets."

Thuis speelt Toby ook wel eens het bordspel. "Meestal op zondag of 's avonds. Ik win niet altijd. Mijn twee broertjes en mijn ouders winnen ook vaak."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Toby wint spelkampioenschap

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken