Bekijk het origineel

Heli VS beschiet Afghaanse huis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Heli VS beschiet Afghaanse huis

1 minuut leestijd

KANDAHAR - Bij de beschieting van een huis in een dorp in het zuiden van Afghanistan door een Amerikaanse helikopter zijn zondagochtend vroeg volgens Afghaanse zegslieden elf doden gevallen, onder wie vier kinderen.

Het huis stond in het dorp Saghatho, dat een dag eerder door Amerikaanse eenheden was doorzocht op de aanwezigheid van Taliban. Volgens Abdul Rahman, hoofd van het district Char Chino in de provincie Uruzgan, waren de slachtoffers eenvoudige bewoners en is het volstrekt onduidelijk waarom de Amerikanen het huis hebben beschoten.

Een Amerikaanse militaire woordvoerder in Kabul zei evenwel van niets te weten. Luitenant-kolonel Hilferty maakte wel bekend dat er dit weekeinde door een Amerikaanse luchtaanval op een doel in Uruzgan vijf "gewapende leden van een anticoalitiemilitie" om waren gekomen.

De gouverneur van Uruzgan, Jan Mohammed Khan, bevestigde de lezing van Rahman en zei dat bij de beschieting vier mannen, drie vrouwen en vier kinderen waren gedood. Het is vaker voorgekomen dat de Amerikanen burgers hebben getroffen in Afghanistan. Op 5 december werden zes kinderen bij een Amerikaans bombardement in de provincie Paktia bedolven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's

Heli VS beschiet Afghaanse huis

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's

PDF Bekijken