Bekijk het origineel

Thailand doodt miljoenen kippen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Thailand doodt miljoenen kippen

1 minuut leestijd

BANGKOK (ANP/RTR) - In een poging de uitbraak van kippencholera te stuiten gaat Thailand de komende weken miljoenen stuks pluimvee afmaken. Dat heeft de plaatsvervangend minister van Landbouw vandaag bekendgemaakt. De pluimvee-

industrie in Thailand is een van de grootste ter wereld.

De massale ruimingen concentreren zich in vijf provincies in het midden van het land in het zuidoosten van Azië, waar de ziekte zich sinds november verspreidt. In Thailand zijn circa 30.000 kippen aan de ziekte doodgegaan. Ongeveer 850.000 andere zijn afgemaakt omdat ze symptomen van de ziekte vertoonden.

Om de verspreiding van het virus te voorkomen heeft het ministerie van Volksgezondheid de inwoners van het land aangeraden geen rauwe eieren te eten en kip goed te koken. Singapore heeft kip uit Thailand inmiddels voor een deel in de ban gedaan. De Europese Unie en Japan hebben geen maatregelen genomen.

Kippencholera is minder gevaarlijk voor de mens dan het vogelgriepvirus H5N1, dat elders in Azië rondwaart. Die ziekte heeft in Vietnam aan zeker vijf mensen en miljoenen kippen het leven gekost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Thailand doodt miljoenen kippen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken