Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"Eerste Thai besmet met vogelgriep"

2 minuten leestijd

BANGKOK (ANP/AFP) - Een Thaise senator heeft vanochtend de eerste besmetting gemeld van een landgenoot door de vogelgriep. Volgens de Thaise volksvertegenwoordiger is een kind besmet geraakt in de provincie Suphan Buri. Van twee andere mensen wordt vermoed dat ze ziek zijn als gevolg van de vogelgriep.

Het Zuidoost-Aziatische land heeft een van de omvangrijkste pluimveesectoren ter wereld. De Thaise minister van Volksgezondheid zei gisteren nog dat het land vrij was van de ziekte. Ze erkende wel dat er onderzoeken liepen naar drie mogelijke besmettingen van personen, maar zei dat de uitslagen van deze tests nog dagen op zich zouden laten wachten. Volgens de betrokken senator poogt de Thaise regering al weken te verdoezelen dat er een uitbraak is van de vogelgriep.

De ziekte, die al enige tijd in delen van Zuidoost-Azië rondwaart, heeft de afgelopen weken vooral toegeslagen in Vietnam. Daar vielen zeker vijf doden. Tot dusver waren alleen in Vietnam besmettingen van mensen gemeld. Die waren steeds het gevolg van direct contact met zieke dieren. Ook in Zuid-Korea, Japan en Taiwan is de vogelgriep opgedoken, hoewel in het laatste land een andere, minder agressieve variant van het virus rondwaart.

Er zijn tot dusver geen bewijzen dat de ziekte ook mensen onderling besmet. De wereldgezondheidsorganisatie WHO is wel bezorgd over een mogelijke mutatie van het virus waardoor er overdracht van mens tot mens kan gaan plaatsvinden.

De regering in Bangkok maakte gisteren nog bekend miljoenen stuks pluimvee te doden om de uitbraak van een andere ziekte, kippencholera, tegen te gaan. Volgens The Bangkok Post van vandaag circuleerden gisteren al geruchten dat ook de vogelgriep is vastgesteld, die al meteen tot besmetting van mensen had geleid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken