Bekijk het origineel

Kortingsregen in Barneveld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kortingsregen in Barneveld

2 minuten leestijd

BARNEVELD - "Als het regent op straat, schijnt vanaf vandaag de zon in de portemonnee van de klant", zegt slager J. Joosten van Joosten Keurslagerij in Barneveld. Als de neerslagverwachting 60 procent of meer is, pakken nagenoeg alle Barneveldse winkeliers uit met kortingen om mensen toch naar het centrum te trekken.

Joosten, initiatiefnemer van de regenpremie, heeft "99 procent" van de Barneveldse winkeliers in het hart van het dorp achter zijn plannen gekregen. "Alleen de boekhandel doet niet mee, omdat het geven van korting op literatuur tegen de wet is. Alle andere middenstanders, een stuk of honderd, hangen op dagen waarop de neerslagverwachting 60 procent of meer is, raambiljetten met kortingen op."

Volgens de keurslager is het idee uniek. "We hebben al wel zonnesteekweken van KPN en andere zonkortingen gehad, maar volgens mij zijn wij de eersten in Nederland met een regenkorting."

Vandaag is de actie begonnen. De Barneveldse winkelstraat ziet zwart van de posters, hoewel de neerslagkans niet op het juiste niveau ligt. "Dit is om de start te markeren." Joosten zelf pakt uit met een schnitzelactie. "Normaal gesproken verkoop ik op vrijdag vier schnitzels voor 5 euro. Nu krijgt de klant er een vijfde gratis bij. Een salade Maatje 38 -rauwkost met yoghurtdressing- is bij de prijs inbegrepen."

Elke winkelier vult de regenpremie op zijn eigen ma-nier in. Joosten: "Broekhuis Interieur Nouveau geeft bijvoorbeeld bij aankoop van een fauteuil een schemerlamp weg. En de HEMA levert een gratis kopje koffie bij een saucijzenbroodje, geloof ik."

Bij de keurslager loopt de actie "als een trein. De schnitzels vliegen de deur uit. Ik ben blij dat ik er veel heb ingekocht."

De consument is volgens Joosten ook enthousiast, hoewel sommigen in eerste instantie sceptisch reageren. Joosten: "Vanmorgen vroeg een mevrouw of de kortingen alleen gelden als het ook echt regent. Toen ik uitlegde dat de neerslagverwachting bepalend is, klaarde haar gezicht op."

De neerslagkortingsweken lopen tot en met maart. Slaat het initiatief aan, dan krijgt het waarschijnlijk volgend jaar een vervolg. Joosten: "We denken eraan om de actie dan van oktober tot maart te houden."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Kortingsregen in Barneveld

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken