Bekijk het origineel

Vliegramp Oezbekistan door fout van piloot

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vliegramp Oezbekistan door fout van piloot

3 minuten leestijd

TASJKENT (AP) - Een fout van de piloot was hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van het verongelukken van een Oezbeeks lijnvliegtuig vorige week in Tasjkent. Na onderzoek heeft een regeringscommissie kunnen uitsluiten dat het vliegtuig door terroristen is neergehaald, zei de commissie gisteren. De Jak-40 van Uzbekistan Airways vloog bij het landen in Tasjkent voorbij de landingsbaan, raakte een betonnen muur en viel in een kanaal. Alle 37 inzittenden kwamen om het leven.

Noors prinsesje heet Ingrid Alexandra

OSLO (AP) - Ingrid Alexandra is de naam die het kroonprinselijk paar van Noorwegen, Haakon en Mette-Marit, heeft gegeven aan zijn woensdag geboren dochtertje. Premier Kjell Magne Bondevik maakte de naam van het prinsesje gisteren wereldkundig. Ingrid Alexandra is na haar vader de nummer twee in de lijn van troonopvolging. Ze is de eerste vrouwelijke troonopvolger die Noorwegen ooit heeft gehad.

Zeven doden door gele koorts in Colombia

BOGOTA (AP) - Een uitbraak van gele koorts in Colombia heeft al zeven mensen het leven gekost en gevreesd wordt dat de besmettelijke ziekte zich zal uitbreiden over heel het noordelijk deel van het land. Dat hebben de Colombiaanse autoriteiten gisteren bekendgemaakt. Sinds 28 december is de gele koorts bij 27 mensen vastgesteld, aldus het ministerie van volksgezondheid. Gele koorts wordt overgebracht door muskieten.

Bestuursvoorzitter Yukos opgepakt

MOSKOU (AP) - De Russische politie heeft de voorzitter van de raad van bestuur van een raffinaderij van de belaagde Russische olieproducent Yukos gearresteerd op verdenking van belastingontduiking. Dat heeft het persbureau Interfax gisteren gemeld. Bestuursvoorzitter Rafael Zinoellin van de petroleumraffinaderij Koejbysjev werd woensdag aangehouden op bevel van een rechtbank in Samara. Hij wordt verdacht van belastingontduiking.

Ivoriaanse agent krijgt 17 jaar voor moord

ABIDJAN (AP) - Een rechtbank in Abidjan heeft gisteren een Ivoriaanse politieman tot zeventien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens moord op de Franse journalist Jean Hélène. De 50-jarige verslaggever van Radio France Internationale werd in oktober in het achterhoofd geschoten terwijl hij voor het hoofdbureau van politie in Abidjan wachtte om gearresteerde leden van de oppositie te kunnen interviewen. De politieman, Théodore Sery Dago, schreeuwde dat hij onschuldig was toen een rechter het vonnis voorlas.

Franse vermeende pyromaan opgepakt

PARIJS (ANP) - De politie in Zuid-Frankrijk heeft een voormalig lid van de vrijwillige brandweer gearresteerd. De vijftiger wordt verdacht van het stichten van zeker vijf bosbranden in het Massief van Maures afgelopen zomer. Dat berichtte de Franse televisie gisteravond. Door de branden kwamen zeker vier mensen om het leven, onder wie een vrouw uit Dordrecht.

Verhoogd kankerrisico Vietnam-veteranen

WASHINGTON (AP) - Veteranen van de Amerikaanse luchtmacht die in Vietnam belast waren met het sproeien van het ontbladeringsmiddel Agent Orange hebben meer kans op prostaat- en huidkanker. Dat blijkt uit een studie die de Amerikaanse luchtmacht gisteren heeft gepresenteerd. De kans op kanker bij de desbetreffende Vietnam-veteranen is tussen de 1,46 en de 2,33 keer hoger dan gemiddeld. De Amerikaanse luchtmacht heeft tussen 1962 en 1971 naar schatting 41 miljoen liter ontbladeringsmiddel, voornamelijk Agent Orange, over Vietnam uitgestrooid om de Vietcong zijn schuilplaatsen in de jungle te ontnemen.

Brief van Kafka in Nederland gevonden

PRAAG (ANP/EPD) - In Nederland is een tot dusver onbekende brief van de Tsjechische schrijver Franz Kafka opgedoken. De auteur van onder meer de romans "Der Prozess" en "Das Schloss" schreef de brief in het Tsjechisch in 1917. Hij was gericht aan Ruzena Wettenglova, een vriendin van zijn jongste zuster Ottilie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Vliegramp Oezbekistan door fout van piloot

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken