Bekijk het origineel

Eerste militairen al snel naar politie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eerste militairen al snel naar politie

2 minuten leestijd

DEN HAAG - De eerste 250 militairen kunnen al binnen enkele maanden aan de slag bij de politie. Mogelijk volgen er in het najaar nog eens 250. Dat heeft minister Kamp van Defensie gisteren gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.

Kamp heeft hierover afspraken gemaakt met minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Het gaat om defensiemedewerkers van wie de functie wordt opgeheven als gevolg van de bezuinigingen. Het is de bedoeling dat de militairen eer st een korte cursus krijgen voordat ze bij de politie aan de slag kunnen.

Kamp zei in het tv-programma ook dat het openbaar ministerie er te snel vanuit is gegaan dat marinier Erik O. fout is geweest. O. werd eind vorig jaar gearresteerd op verdenking van het doden van een Irakees. De minister is het er niet mee eens dat het OM van O. meteen een verdachte heeft gemaakt. "Pas als blijkt dat er iets mis is, mag je iemand als verdachte beschouwen", vindt Kamp. O. werd later vrijgelaten.

Vorige week bleek dat er nauwelijks grond was voor een zware verdenking. Als uit het onderzoek dat nog loopt, blijkt dat O. niets verkeerd heeft gedaan, mag hij van Kamp terug naar zijn eenheid in Irak.

Overigens sluit de bewindsman niet uit dat de Nederlandse militairen langer in Irak blijven dan tot nu toe is aangenomen. "Als de Irakezen deze zomer aangeven dat ze de hulp van Nederlandse militairen nog langer nodig hebben, dan blijven we", zei Kamp.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Eerste militairen al snel naar politie

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken