Bekijk het origineel

Brand in panden oude centrum Sneek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Brand in panden oude centrum Sneek

1 minuut leestijd

SNEEK - Zeker tien historische winkelpanden hebben vanochtend forse brand- en waterschade opgelopen in het oude centrum van Sneek.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om historische panden, dicht bij de oude binnenstad van de Friese plaats. In de panden bevinden zich winkels en kantoren. Over de schade is nog niets bekend, maar de woordvoerder denkt dat het bedrag fors zal zijn. "Omdat het om historische panden gaat, zal de schade fors hoger zijn dan bij een normale brand."

Rond 5.15 uur meldde een voorbijganger vlammen in een van de percelen. De brand woedde al snel in drie panden, terwijl naastgelegen woningen en winkels rook- en waterschade opliepen. Zo liep een parkeerkelder van een bank vol met water. Rond 10.00 uur vanmorgen had de brandweer het vuur onder controle.

Van eventuele slachtoffers was vanmorgen nog geen sprake. De bewoners van de naastgelegen panden konden op tijd hun woning verlaten.

Een woordvoerder van de gemeente liet weten dat het niet om echte historische panden gaat, maar om "beschermd stadsgezicht." De komende dagen zal bekeken worden of de gevels kunnen blijven staan of dat ze afgebroken moeten worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Brand in panden oude centrum Sneek

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken