Bekijk het origineel

Hennepkwekerij in Deventer opgerold

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hennepkwekerij in Deventer opgerold

3 minuten leestijd

DEVENTER - Aan de Wilgweg in Deventer heeft de politie maandag een hennepkwekerij opgerold en daarbij twee verdachten aangehouden. Dat is gisteren bekendgemaakt. In de woning trof ze in diverse ruimtes hennepplanten en apparatuur aan. In totaal werden ruim 900 planten geruimd en apparatuur in beslag genomen. Een 24-jarige man uit Roosendaal en een 27-jarige man uit Deventer werden aangehouden.

Hennepkwekerij

ontdekt dankzij brand

ENSCHEDE - Bij een brand in een schuur in Enschede, die afgelopen maandag plaatsvond, heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden ruim 300 hennepplanten. Ook werden drie vuilniszakken met wiet aangetroffen. De niet door brand verwoeste planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal stroom was afgetapt. De meter is daarop door hen meegenomen.

Plan voor aanpassing

Kamper straatbeeld

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders van Kampen stelt de gemeenteraad voor om het beeldkwaliteitplan voor de Oudestraat in de binnenstad vast te stellen. Daarmee worden reclame, uitstallingen en terrassen aan strengere regels onderworpen, zodat de wildgroei hiervan wat afneemt.

Politie Lelystad lost

zes overvallen op

LELYSTAD - De politie van Lelystad heeft de afgelopen maanden zes plaatselijke overvallen opgelost. In de periode van januari vorig jaar tot gisteren zijn er in Lelystad tien overvallen of pogingen tot overval aangegeven. In november werd een 32-jarige inwoner van Lelystad aangehouden op verdenking van een overval. Een maand later werd een andere 32-jarige stadsgenoot aangehouden. Deze zit nog steeds vast in afwachting van zijn rechtszaak. De tweede aanhouding van die maand was toen een 20-jarige inwoner werd gepakt, die wordt verdacht van meerdere overvallen. In de overige vier zaken loopt het onderzoek nog.

Extra winkelcentrum

in Veenendaal

VEENENDAAL - De gemeente Veenendaal heeft vanmiddag een belangrijke grondtransactie gedaan. Ze heeft in het centrum 16.000 vierkante meter grond aangekocht van Meubelhandel Van Ekeris. Totaal gaat de gemeente 80.000 vierkante meter aankopen om een geheel nieuw winkelcentrum, cultuurplein, bibliotheek en woningen te realiseren.

Nieuw centrum

voor zorg en onderwijs

VEENENDAAL - De Stichting Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal, sticht ing Reinaerde en de gemeente Veenendaal hebben vanochtend een overeenkomst getekend voor realisatie van de OranjeSchelp. Deze nieuw te bouwen voorziening is bedoeld voor zorg en onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 3 tot 20 jaar. In de OranjeSchelp wordt het kinderdagcentrum De Schelp gecombineerd met de Oranjeschool.

Verbetering Zwols

weidevogelgebied

ZWOLLE - De Vereniging Natuurmonumenten werkt de komende maanden aan verbetering van het weidevogelgebied De Bramen in De Wieden. Enkele verspreid liggende bosjes in het gebied worden gekapt. Daarvoor komt nu een combinatie van open water en grasland. Door deze maatregelen verbetert de broedgelegenheid voor bedreigde weidevogels als grutto en snip. De provincie Overijssel betaalt 90 procent van de kosten.

Man gewond door

ontploffende spuitbus

ZWOLLE - Een medewerker van een serrebouwbedrijf is maandag gewond geraakt door een ontploffende bus met bouwschuim. De man was bezig met herstelwerkzaamheden aan het Vledderdiep in Zwolle. Terwijl de man van een trap liep, ontplofte de heet geworden bus in zijn hand. Het slachtoffer raakte gewond aan hand, gezicht en oog en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De technische inspectie en de Arbeidsinspectie zullen een onderzoek instellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Hennepkwekerij in Deventer opgerold

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken