Bekijk het origineel

Meer internet via ADSL dan via kabel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meer internet via ADSL dan via kabel

1 minuut leestijd

HOUTEN (ANP) - Het aantal huishoudens met een ADSL-aansluiting voor snel internet is vorig jaar verdubbeld. Internet via de kabel liet een groei van bijna 25 procent zien.

Daarmee waren er eind 2003 voor het eerst meer ADSL- dan kabelaansluitingen. Dat liet onderzoeks- en consultantbedrijf Telecom.paper gisteren weten, op basis van marktcijfers en eigen inschattingen.

Eind 2003 hadden 951.000 huishoudens een ADSL-verbinding. Dat zijn er 11.000 meer dan kabelaansluitingen. Marktleider op de ADSL-markt blijft met grote voorsprong KPN. Het telecombedrijf had eind vorig jaar 746.000 klanten. KPN biedt internet aan via meerdere dochters, zoals Planet Internet.

Het merk met de meeste klanten op de complete breedbandmarkt (zowel kabel als ADSL) is Chello. De UPC-dochter had eind vorig jaar 335.000 klanten, wat goed is voor een marktaandeel van 22 procent. Chello wordt op de voet gevolgd door KPN-dochter Planet Internet en Wanadoo, beide met een marktaandeel van 19 procent. Het aantal klanten van deze twee internetaanbieders is in een jaar tijd bijna verdubbeld.

De groei van het aantal klanten met een kabelaansluiting is minder dan de bedrijven eerder hadden verwacht. De branche verwachtte begin 2003 dat in dat jaar de miljoenste abonnee zou worden bijgeschreven. De aanbieders van internet via ADSL lijken deze race te winnen. Om het tij te keren is de kabelbranche begin dit jaar een campagne begonnen om klanten te trekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Meer internet via ADSL dan via kabel

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken