Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Koken met microgolven

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Koken met microgolven

Bij het bereiden van groenten in de magnetron blijven voedingsstoffen en kleur op peil

4 minuten leestijd Arcering uitzetten

In de katern Voorkeur van vorige week zijn de voor- en nadelen van de magnetron beschreven. Nu de praktijk. Als we 'gewoon' koken, wordt het voedsel op de kookplaat door een externe warmtebron verhit. De warmte van de kookplaat dringt langzaam, via de bodem van de pan, in het voedsel door. Deze verhitting zet het rauwe, meestal onverteerbare voedsel in een verteerbare vorm om. De magnetron werkt volgens een ander principe, namelijk met behulp van microgolven die het voedsel zonder voelbare warmte verhitten.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Koken met microgolven

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's