Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Koken met microgolven
Bij het bereiden van groenten in de magnetron blijven voedingsstoffen en kleur op peil
In de katern Voorkeur van vorige week zijn de voor- en nadelen van de magnetron beschreven. Nu de praktijk. Als we 'gewoon' koken, wordt het voedsel op de kookplaat door een externe warmtebron verhit. De warmte van de kookplaat dringt langzaam, via de bodem van de pan, in het voedsel door. Deze verhitting zet het rauwe, meestal onverteerbare voedsel in een verteerbare vorm om. De magnetron werkt volgens een ander principe, namelijk met behulp van microgolven die het voedsel zonder voelbare warmte verhitten.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2004
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2004
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's