Bekijk het origineel

Auto en rijbewijs kwijt na snelle rit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Auto en rijbewijs kwijt na snelle rit

3 minuten leestijd

ALMERE - Een 21-jarige automobilist is zondagavond op de Hogering in Almere rijbewijs en auto kwijtgeraakt omdat hij vijfmaal door rood reed en de maximumsnelheid fors overschreed. De man reed met een snelheid van 140 tot 160 kilometer per uur op een weg waar slechts 80 kilometer per uur is toegestaan. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

Politie Almere houdt autokrakers aan

ALMERE - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee inwoners van Almere van 20 en 16 jaar oud aangehouden omdat ze kort daarvoor een autokraak hadden gepleegd op de Markerkant, zo bleek gisteren uit een verklaring van de politie.

Autodieven in Almere opgepakt

ALMERE - De politie heeft zondagnacht in Almere een 49-jarige Amsterdammer en een 38-jarige Almeerder aangehouden in een gestolen auto. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De mannen liepen tegen de lamp omdat ze een politieauto -die opzettelijk met zeer lage snelheid reed- niet durfden in te halen. Toen de politie kans zag achter de mannen te gaan rijden, gingen ze er met hoge snelheid vandoor. Bij hun aanhouding bleek dat hun auto in Amsterdam was gestolen. De mannen hadden drugs gebruikt.

Man mishandeld door buurman

AMERSFOORT - Een 50-jarige man uit Amersfoort is zondag in een straat in de wijk Schuilenburg door zijn 37-jarige buurman mishandeld. Dat werd gisteren bekendgemaakt. De buurman sprak het slachtoffer aan over een probleem uit het recente verleden. Hierdoor ontstond een woordenwisseling, waarbij de verdachte de 50-jarige man in zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis.

Bromfietser overlijdt na botsing

BILTHOVEN - Een 49-jarige bromfietser uit Zwolle is zaterdag na een verkeersongeval in Bilthoven overleden. Dat werd gisteren bekendgemaakt. De man reed op de Vuursesteeg in volle vaart tegen de zijkant van een auto van een 41-jarige vrouw uit Maartensdijk toen hij de Maartensdijkseweg wilde oversteken. De Zwollenaar werd gelanceerd en belandde enkele meters verder op straat. Hij is met diverse fracturen en hoofdletsel naar het UMC overgebracht. 's Middags is het slachtoffer overleden.

Referendum over vuilverbrander

COEVORDEN - In de Duitse gemeente Emlichheim komt een referendum over de bouw van een omstreden vuilverbrander op het Europark bij Coevorden. Meer dan 2000 mensen hebben zich voor het houden van een referendum uitgesproken.

Grond gezocht voor reuzentelescoop

DWINGELOO - Stichting Astron in Dwingeloo is op zoek naar grond voor de reuzentelescoop Lofar. De telescoop bestaat uit kleine antennes, waarvan nu in Exloo een proefopstelling te zien is. Verspreid over Drenthe moeten delen van de megatelescoop komen. Astron onderzoekt welke gebieden daarvoo r in aanmerking komen. Het gaat om velden ter grootte van ongeveer 4 hectare.

Man neergestoken in huis van zus

MAARSSEN - Een 27-jarige man uit Maarssen is zondagavond neergestoken in het huis van zijn 28-jarige zus aan de Valkenkamp in Maarssen. Het slachtoffer kreeg ruzie met een 25-jarige plaatsgenoot. Deze stak het slachtoffer daarbij in zijn buik en een arm. De verdachte is voor poging tot doodslag en zware mishandeling ingesloten. De reden voor de steekpartij ligt in de relationele sfeer.

Natuurmonumenten kapt 7 hectare bos

NIEUW-BALINGE - De vereniging Natuurmonumenten is begonnen met het kappen van 7 hectare naaldbos in het gebied Martensplek bij Nieuw-Balinge. Het kappen van het naaldbos is een onderdeel van het plan Goudplevier om vier natuurterreinen met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaat er één groot natuurgebied van 1200 hectare heide, grasland, bos en stuifzand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 februari 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Auto en rijbewijs kwijt na snelle rit

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 februari 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken