Bekijk het origineel

Banengroei VS valt fors tegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Banengroei VS valt fors tegen

1 minuut leestijd

WASHINGTON (ANP) - Het aantal arbeidsplaatsen in de Verenigde Staten, exclusief de landbouw, is in februari gestegen met 21.000, aanzienlijk minder dan de door analisten verwachte 130.000.

Het percentage werklozen onder de beroepsbevolking bleef staan op 5,6. De groei van het aantal banen in januari is gecorrigeerd van 112.000 tot 97.000. De werkgelegenheid in de VS is nu zes maanden achtereen gegroeid, met gemiddeld 61.000 arbeidsplaatsen. Dat is slechts de helft van wat nodig is om gelijke tred te houden met de groei van de beroepsbevolking. De teleurstellende cijfers over de banengroei veroorzaakten vrijdag een verzwakking van de dollar. De koers van de euro tegenover de Amerikaanse munteenheid schoot in korte tijd omhoog met ruim anderhalve dollarcent van 1,2180 tot 1,2335 dollar. De dollar was eerder deze week juist aangesterkt door optimisme over de Amerikaanse banencijfers. Dat de werkloosheid ondanks behoorlijke groei van de economie niet afneemt, is slecht nieuws voor president Bush en vormt munitie voor zijn Democratische tegenstander bij de presidentsverkiezingen van november.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Banengroei VS valt fors tegen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken